Hlavní navigace

Nová tenčí a lehčí Sony PlayStation 3

20. 8. 2009

Sdílet

 Autor:
Sony uvádí novou verzi herní konzole PlayStation 3 v matně černé barvě, ve velmi tenkém provedení a se 120GB pevným diskem.

 

Nová konzole PlayStation 3 se začne prodávat celosvětově 1. září (september) 2009 v Česku i na Slovensku za doporučenou koncovou cenu 7700 korun (~297 euro). S uvedením nového modelu PS3 zlevňuje společnost SCE cenu stávajícího modelu PS3 s 80GB na stejnou cenu, i když většina lidí dá zřejmě přednost tenčí novince.

Vnitřní design architektury nového modelu PS3, od hlavních polovodičů a napájecího zdroje až po chladící mechanizmus, byl kompletně přepracován, výsledkem čehož je tenčí a lehčí tělo konzole. V porovnání s úplně prvním modelem PS3 se 60 GB pevným diskem se vnitřní objem, jakož i tloušťka a hmotnost, snížil asi o dvě třetiny. Navíc i příkon konzole se snížil o dvě třetiny, což pomohlo snížit hluk ventilátoru. Nové provedení PS3 si zachovalo stylové křivky původního modelu, ale vyznačuje se novým designem s dekorativním povrchem.

Za zajímavost stojí, že spolu s uvedením nového modelu PS3 modifikuje společnost SCE název značky PS3 z “PLAYSTATION 3” na “PlayStation 3” a představí nové logo "PS3", které je vygravírováno na povrchu nového modelu PS3.

Nový model PS3 i nadále nabízí funkce aktuálních modelů, jako je možnost vychutnávat si filmy z Blu-ray, hrát hry z DVD, jakož i využívat různý obsah a služby, které se dají sehnat na internetu. S více než 27 milióny účtů na celém světě nabízí síť PlayStation Network ve svém obchodu PlayStation Store více než 15000 kusů digitálního obsahu od herních titulů, poutačů a ukázek až po více než 15000 filmů a televizních programů.

Sony PlayStation 3


O
d uvedení herní konzole PS3 na trh v listopadu 2006 se počet dostupných titulů na BD nosičích zvýšil nad hranici 1000 titulů a počet stažitelných her pro PS3 se vyšplhal na 1400, přičemž podpora přichází i z třetího sektoru herních vývojářů a vydavatelů. Kromě této široké nabídky softwarových titulů se připravují vydání her ze studia SCE Worldwide Studios, například Uncharted 2: Among Thieves, EyePet, Ratchet & Clank Future: A Crack in Time, Heavy Rain, God of War 3, MAG, ModNation Racer a Gran Turismo 5.

Mezi další nové funkce PS3 patří:

  • Aktualizace systémového software PS3 na verzi 3.00

Spolu s vydáním nového modelu PS3 se 1. září aktualizuje systémový software na verzi 3.00. Aktualizace přidává různé uživatelské funkce, jako je zobrazení “What’s New” (Co je nového), kde si uživatelé mohou prohlédnout nové produkty v obchodě PlayStation Store, jakož i svoje poslední hrané hry.

  • Funkce BRAVIA Sync

Nová verze modelu PS3 je také vybavena funkcí BRAVIA Sync. Po připojení nového modelu PS3 k televizoru BRAVIA pomocí HDMI kabelu budou moci uživatelé ovládat rozhraní XMB systému PS3 pomocí dálkového ovladače televizoru. Z dalších funkcí můžeme uvést “System Standby”, který automaticky vypne PS3 po vypnutí televizoru BRAVIA.

  • Vertikální podstavec” pro nový model PS3 (série CECH-2000)

Pomocí samostatně prodávaného vertikálního podstavce budou moci majitelé nového modelu PS3 postavit konzoli do vertikální polohy, což ulehčí její umístění kdekoli v domácnosti. Vertikální podstavec se začne prodávat v Japonsku 3. září 2009 za DMC 2000 jenů (včetně daně) a v Severní Americe za cenu 24 dolarů (~450 korun).

  • Odstranění možnosti “Instalace jiného OS”

CS24

Nový model PS3 se zaměřuje na hry a další multimediální prvky, a uživatelé nebudou mít možnost do nového modelu PS3 instalovat jiný operační systém (!).