Hlavní navigace

Nová verze SP3 pro Windows XP byla vypuštěna!

27. 3. 2008

Sdílet

Třetí, a možná i poslední verze Service Packu 3 pro Windows XP, určená pro veřejné testování, byla vypuštěna tento týden. Finální verze SP3 se totiž podle slov řady odborníků rychle blíží.

Třetí, a možná i poslední verze Service Packu 3 pro Windows XP, určená pro veřejné testování, byla vypuštěna tento týden. Finální verze SP3 se totiž podle slov řady odborníků rychle blíží.

Tato nová verze SP3, označovaná jako build 5508, je dostupná pouze přes službu Windows Update a je podle Chrise Keroacka z Microsoftu k dispozici v anglické, německé a japonské verzi. Oproti druhé veřejné testovací verzi, vydané 19. února (build 3311), již nedošlo k výrazným změnám, snad kromě přidané podpory HD audia.

Instalace by tedy měla probíhat podobně jako u Release Candidate 2 verze SP3, kdy uživatelé museli nejprve stáhnout, nainstalovat a spustit krátký prográmek, upravující registry (ten byl k dispozici z centra Stažení softwaru Microsoftu), a až po jeho aplikaci pak jejich počítač viděl RC2 verzi Service Packu 3 na službě Windows Update, kterou tak bylo možno nainstalovat. Tento systém se – zdá se – osvědčil, a tak jej Microsoft opakuje i při třetí možnosti veřejně testovat předfinální verzi SP3 pro Windows XP.
Nenechte si ujít:
Service Pack 3 pro Windows XP by měl přijít už v dubnu!

Jaký je Service Pack 3 pro Windows XP v praxi?

Windows XP se SP3 bude možné používat i bez aktivačního kódu!

Service Pack 3 pro Windows XP překvapil, tvrdí testeři

Windows XP ještě nejsou na odpis

Uživatelé bojují za prodloužení prodeje Windows XP

Nová verze Service Packu 3 pro Windows XP je již ke stažení!

Microsoft výrazně snižuje ceny Windows Vista

Již před dvěma týdny byl testován build 5503, který byl ovšem určen jen pro omezenou skupinu testerů, ale díky tomu, že unikl a dostal se na internet, je možné jej stáhnout pomocí BitTorrentu a koluje také ve výměnných sítích. Build 5503 Service Packu 3 však Microsoft nedoporučuje uživatelům instalovat a testovat, neboť nebyl určený pro širokou veřejnost a po vydání buildu 5508 již jeho shánění ztrácí smysl.

Vzhledem k frekvenci vypouštění testovacích verzí a podobnosti s průběhem událostí před dokončením SP1 pro Vistu odhadují kolegové z amerického Computerworldu, že vše svědčí o tom, že Service Pack 3 pro Windows XP by ve finální podobě měl jít do výroby již kolem poloviny letošního dubna. Podobnou zprávu jsme včera přinesli i od redaktorů webu TechARP.com.

Autor článku