Hlavní navigace

Nová změna na YouTube znemožní doporučování videí lidem s vypnutým sledováním historie

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Máte zakázanou historii sledování a zničehonic se vám YouTube nezobrazuje žádná doporučená videa ke shlédnutí? Kvůli nové změně musíte buď historii sledování povolit, nebo se spokojit s prázdnou domovskou obrazovkou.

YouTube v nedávném oznámení na stránkách podpory ohlásil plánovanou změnu, která stojí právě na historii sledování. Uživatelům, kteří nemají historii sledování zapnutou, zatrhne YouTube postupně seznam doporučených videí na domovské obrazovce YouTubu. Podle slov společnosti je doporučování videí přímo závislé na vaší historii, díky které dokáže algoritmus lépe doporučit videa, která by vás mohla zajímat.

Google tak zjevně cíli na to, abyste měli historii prohlížení zapnutou a snaží se uživatele nepřímo omezením jakéhosi komfortu přinutit k její aktivaci. Vyhledávací pole zůstává nadále stejné a nic se nemění i na jeho funkčnosti. Svoji aktivitu můžete spravovat na nastavení svého Google účtu v sekci nastavení akcí. V nastavení je zároveň možné nastavit automatické mazání aktivity po určitém časovém období.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Kmenový redaktor webu Cnews, kde se zaměřuje především na recenze hardwaru. Pro PCWorld sleduje novinky ze všech možných IT oblastí.