Hlavní navigace

novaPDF Lite 7

14. 6. 2010

Sdílet

Máme pro vás další plnou verzi! Tentokrát je to zajímavá aplikace, která funguje jako virtuální tiskárna. Libovolný soubor - například z Excelu nebo e-mailu - pohodlně uložíte ve formátu PDF.

Formát PDF hraje v komunikační éře nezastupitelnou úlohu, protože uživatelům umožňuje sdílet dokumenty všeho druhu. Současně zaručuje, že uživatelé uvidí dokument přesně v takové podobě, v jaké ho autor připravil, bez ohledu na operační systém (Windows, Mac OS či Linux) a bez ohledu na verzi instalovaných programů. Aplikace novaPDF Lite ukazuje, jak jednoduchá je výroba souboru ve formátu PDF.

nova pdf


Práce s programem je vlastně úplně snadná. Aplikace se tváří jako systémová tiskárna a cokoli potřebujete převést do PDF, stačí jen poslat na tuto tiskárnu. Otevřete požadovaný dokument (např. webovou stránku, dokument ve Wordu, tabulku, prezentaci apod.), zahájíte tisk, vyberte tiskárnu novaPDF Lite v5, zvolíte umístění a název výsledného PDF souboru. Kromě toho lze před uložením do PDF zapsat i množství dalších údajů, pro něž má každý dokument PDF ve své hlavičce vyhrazen prostor, který obsahuje tzv. metainformace. Tyto údaje často využívají různé prohledávače (ať už internetové nebo lokální desktopové) pro rychlou orientaci v obsahu dokumentu.

 

↓Stáhnout novaPDF Lite 7


CS24

Registrace:

Po dokončení instalace běžte na webovou stránku http://www.novapdf.com/free/idgcz.html, kde vyplníte svoji funkční e-mailovou adresu a stisknete tlačítko Send. Poté se objeví ve vašem e-mailu (jenž jste zadali při registraci) zpráva s registračním klíčem, který vložíte do programu přes nabídku Start->Ovládací panely->Tiskárny a faxy, tam pravým tlačítkem myši kliknete na tiskárnu novaPDF->Předvolby tisku->O programu->Registrace, kam do kolonky vyplníte registrační údaje. Pokud jste vše provedli správně, můžete používat plnou verzi novaPDF Lite 7.

Byl pro vás článek přínosný?