Hlavní navigace

Nové agresivní závody Crashday

26. 8. 2003

Sdílet

Nová závodní hra ve stylu Carmageddon a Stunts...

Patří-li mezi vaše oblíbené hry brutální Carmageddon od SCI a akrobatické Stunts z dílen Distinctive Software, jistě uvítáte snahu vývojářského týmu Moon Byte Studios o vytvoření titulu, obsahujícího to nejlepší z obou zmiňovaných titulů. Crashday, jak se nový projekt nazývá, by měl vyjít na konci letošního roku a uvrhne hráče do prostředí adrenalinových závodů.



Vyzkoušet si budete moci tři různé singleplayerové módy. V akrobatické části hry budete využívat spousty různých skokánků a překážek k vykonávání těch nejšílenějších skoků, při kterých se jen těžko obejdete bez poškrábaného laku - více či méně zdemolovaná auta si ostatně sami můžete prohlédnout na následujících screenshotech. :-) Poničení vozů ale neuniknete ani v dalším demoličním módu, kde půjde právě o destrukci soupeřů, které musíte rozdrtit dříve, než oni vás. K tomu vám v případě potřeby pomohou i zbraně, jimiž si vašeho miláčka budete moci vybavit. Zcela jistě nejmírnějším kláním je checkpointová jízda, ve které se musíte jako první dostat do cíle. Pokud vás omrzí nijak neřízené závodění, můžete se vrhnout na kariéru nebo se utkat s dalšími hráči v deathmatchovém multiplayerovém módu.



Jedním z mnoha prvků, které Moon Byte Studios staví do popředí, je absolutní volnost pohybu po tratích, které si můžete sami částečně vytvářet v přiloženém editoru. Do hry si můžete navrhovat a instalovat nová prostředí, vozy a speciální skokánky i překážky všemožných tvarů. Crashday nabídne čtrnáct rozdílných vozů s možností vyladění a různé druhy zbraní. Na tratích se proti vám postaví až pět protivníků se třemi různými charakterovými rysy, jejichž eskapády si můžete po dokončení závodu přehrávat.



Co se vizuálního zpracování týče, čekají vás detailní fotorealistické textury a spousta vynikajících grafických efektů. Autoři si též dali záležet s reálným poškozováním, které bude viditelné a projeví se i na ovládání vozu. Podtrženo a sečteno, připravované závody od Moon Byte Studios zatím vypadají velice dobře.

Autor článku