Hlavní navigace

Nové bezpečnostní produkty Nortonu se pyšní rychlostí i sofistikovaným skenováním

2. 10. 2008

Sdílet

Produkty Norton Internet Security 2009 a Norton AntiVirus 2009 představila společnost Symantec. Oproti předchozím verzím jsou inovované varianty výrazně rychlejší a obsahuje více než 300 zlepšení – počínaje skenovacím jádrem a konče uživatelským rozhraním.

Produkty Norton Internet Security 2009 a Norton AntiVirus 2009 představila společnost Symantec. Oproti předchozím verzím jsou inovované varianty rychlejší a obsahuje více než 300 zlepšení – počínaje skenovacím jádrem a konče uživatelským rozhraním.
Například technologie Insight redukuje počet souborů, které musí být pravidelně skenovány, což snižuje zatížení počítače a tedy ho tolik nezpomaluje. K dispozici jsou také tzv. pulzní aktualizace, a tokaždých 5 - 15 minut. Implementovaný systém Norton Protection obsahuje ochranu prohlížečů pro Firefox a IE proti útokům z webu, dále vylepšenou prevenci proti škodlivému vnikání útoků z multimédií (Intrusion Prevention System, IPS), obranu SONAR, která zjišťuje v reálném čase nové viry bez potřeby tradičních aktualizací nebo definic založených na signaturách, antibot či nástroje pro obnovu systému v případě nadměrných infekcí.
Nový Norton také nabízí:
tichý mód automaticky odloží méně naléhavé úlohy a výstrahy, pokud se uživatel věnuje hraní her a sledování filmů
skenuje soubory a aktualizace se i v době, kdy je počítač v nečinnosti
nové uživatelské rozhraní umožňuje dosažení důležitých funkcí jediným kliknutím a pokročilí uživatelé si můžou jednoduše nakonfigurovat nastavení
pokročilé měření výkonu procesoru v každém okamžiku
Doporučená cena Norton Internet Security 2009 činí 1495 Kč (včetně DPH), Norton Antivirus přijde zájemce na 1119 Kč.

 

Autor článku