Hlavní navigace

Nové iPhony už jsou zde, firmy si je mohou předobjednat už nyní

9. 9. 2024

Sdílet

 Autor: Apple
Nepřekvapivě nová řada iPhonů nese číslo 16. Profesionální modely mají čip A18 Pro s nejvyšším výkonem na trhu a přicházejí s většími displeji, inovativními funkcemi fotoaparátu a lepší výdrží baterie.

Apple dnes uvedl iPhone 16 Pro a iPhone 16 Pro Max s většími displeji, úplně novým ovládáním fotoaparátu k rychlému přístupu k fotosoustavě, vylepšenými funkcemi fotoaparátu a třeba také výkonnější grafikou. Tahounem všech funkcí je nový čip A18 Pro. 

Nové profesionální modely mají 48MP Fusion fotoaparát s rychlejším quad-pixelovým snímačem, který zvládá nahrávání 4K videa v Dolby Vision při 120 fps. Zvládají tak nejvyšší kombinaci rozlišení a snímkové frekvence, jaká kdy byla na iPhonu k dispozici.

Koupíte si iPhone 16 co nejdřív?

Mezi další inovace patří nový 48MP ultraširokoúhlý fotoaparát na snímky ve vyšším rozlišení a makro záběry, teleobjektiv s 5× přiblížením na obou Pro modelech a mikrofony studiové kvality na věrnější nahrávání zvuku. Díky tenčím rámečkům jsou displeje obou modelů větší než u předchozích modelů. A protože se podařilo vylepšit výdrž baterie, nabízí iPhone 16 Pro Max nejdelší výdrž baterie ze všech iPhonů.

Autor: Apple

Předobjednávky začínají v pátek 13. září a do běžného prodeje se zařízení dostanou v pátek 20. září.

Firemní zákazníci ovšem mohou využít u některých prodejců využít možnosti ještě dřívějších objednávek. Kupříkladu iBusiness Thein spustil ihned po oficiálním představení nových modelů iPhonů možnost rezervací prostřednictvím B2B portálu. Firma zákazníkům slibuje, že budou mezi prvními majiteli nových iPhonů v Česku.

Autor: Apple

„Ve firmách se může jít i o významný finanční aspekt – pokud firma upgraduje své telefony pravidelně, může využít právě období těsně po představení nových modelů k maximalizaci zůstatkové ceny při prodeji původních zařízení,” upozorňuje Jana Studničková, CEO iBusiness Thein.

iPhone 16 Pro a iPhone 16 Pro Max se budou prodávat v provedeních z černého titanu, přírodního titanu, bílého titanu a pouštního titanu a s kapacitami úložiště 128 GB, 256 GB, 512 GB a 1 TB. Cena iPhonu 16 Pro začíná na 29990 Kč, cena iPhonu 16 Pro Max začíná na 35990 Kč.

iPhone 16 a iPhone 16 Plus budou k dostání v ultramarínové, modrozelené, růžové, bílé a černé barvě s kapacitami úložiště 128 GB, 256 GB a 512 GB. Cena iPhonu 16 začíná na 23990 Kč, cena iPhonu 16 Plus začíná na 26990 Kč.

Kromě iPhonů samozřejmě Apple představil i noví hodinky – Apple Watch Series 10 s vylepšeným designem a novými funkcemi. Jsou to vůbec nejtenčí Apple Watch, mají největší displej, nové upozorňování na spánkovou apnoi, rychlejší nabíjení a snímače hloubky a teploty vody. Přicházejí taky s novými vhledy do zdraví a kondice plus inteligentními funkcemi obsaženými ve watchOS 11.

Nové Apple Watch se dají předobjednat už dnes a v prodeji budou od pátku 20. září. Cena Apple Watch Series 10 začíná na 11490 Kč.

Chcete dostávat do mailu týdenní přehled článků z Computerworldu? Objednejte si náš mailový servis a žádná důležitá informace vám neuteče. Objednat si lze také newsletter To hlavní, páteční souhrn nejdůležitějších článků ze všech našich serverů. Newslettery si můžete objednat na této stránce.

Apple také představil převratnou řadu AirPodů. AirPody 4 přicházejí ve dvou variantách – AirPod 4 nebo AirPod 4 s aktivním potlačováním hluku (ANC). AirPody Max jsou nově k dostání v temně inkoustové, hvězdně bílé, modré, fialové a oranžové a dají se nabíjet přes USB‑C. A na AirPodech Pro 2 budou na podzim k dispozici pokročilé funkce pro zdraví sluchu, jako je aktivní Ochrana sluchu, vědecky ověřený Sluchový test a klinicky ověřená funkce Sluchadlo.

CS24

AirPody 4 si můžou zákazníci předobjednat už teď za cenu od 3690 Kč a v aplikaci Apple Store v USA a víc než 58 dalších zemích a oblastech. V prodeji budou od pátku 20. září.

AirPody 4 s aktivním potlačováním hluku si můžou zákazníci předobjednat už teď za 4990 Kč a v aplikaci Apple Store v USA a víc než 58 dalších zemích a oblastech. V prodeji budou od pátku 20. září.

 

Získejte pro svůj produkt či službu ocenění IT produkt roku! Soutěž „IT produkt roku“ vyhlašuje redakce Computerworldu s cílem vyzdvihnout výrobky disponující vlastnostmi, které je významně odlišují od konkurenčních produktů stejné kategorie. Může přitom jít jak o celkově inovativní pojetí produktu, tak o jednotlivé funkční zdokonalení, výrazně zjednodušené ovládání nebo třeba o výjimečně příznivou cenu.

Soutěž probíhá ve třech samostatných kolech v kalendářním roce a každý postupující produkt či služba do jednoho ze tří finálových kol získává právo na titul IT produkt roku.

Máte-li zájem účastnit se soutěže IT produkt roku, neváhejte. Kontaktujte nás prosím na itprodukt@iinfo.cz.

O přihlášku a více informací si můžete napsat nebo zavolat na telefonech 776 204 420 nebo 604 266 707 či 725 326 893, případně na také na adrese itprodukt@iinfo.cz.