Hlavní navigace

Nové netbooky od Toshiby a BenQ

14. 9. 2008

Sdílet

Netbooky jsou fenoménem poslední doby. Svoji šanci se proto rozhodly nepropásnout další dvě společnosti: Toshiba a BenQ.

Toshiba Satellite NB105

Podívejme se nejprve na již představený Satellite NB105 od Toshiby. Jako většina netbooků poslední doby je i Toshiba osazena 8,9" displejem a postavena na platformě Intel Atom, což znamená jednojádrový procesor Atom N270 pracující na frekvenci 1,6GHz, 1GB operační paměti a integrovaný grafický čip Intel GMA 950.

Toshiba se dále rozhodla pro klasický pevný disk s kapacitou 120GB a přibalený operační systém Windows XP Home Edition. Notebook nabídne WiFi, Bluetooth či čtečku paměťových SD karet. Na trh se má Satellite NB105 dostat v listopadu za cenu okolo 550 amerických dolarů (10000 korun).

Netbook BenQ

Druhou společností, která v brzké době vstoupí na trh s netbooky, je BenQ. Chystá hned dva maleé počítače a to s 8,9 a 10" displejem. Oba budou založené na jednojádrových procesorech Intel Atom s operačním systémem Windows XP. Novinky se budou jmenovat BenQ Joybook Lite. 8,9" verze se má dostat na trh příští měsíc, větší 10" verze o měsíc později. Další informace zatím nejsou známé.

- - Tomáš Šulc

CS24