Hlavní navigace

Nové ovladače ATI Catalyst

9. 3. 2008

Sdílet

Společnost AMD nabízí ke stažení nové ovladače ATI Catalyst 8.3, určené pro grafické karty ATI Radeon. Některé z nových funkcí, jež vývojáři do driverů implementovali, jsou však dostupné pouze pro Windows Vista.

CS24

Americká firma AMD v minulém týdnu uvolnila nové ovladače pro grafické karty ATI Radeon. ATI Catalyst 8.3 přináší několik podstatných vylepšení, které potěší nejednoho náruživého hráče počítačových her. První a zároveň nejvýraznější novinkou je funkce nazvaná CrossFireX, jež umožňuje použití až čtyř grafických karet v jednom systému. Bohužel, tato funkce bude podle očekávání dostupná pouze uživatelům operačního systému Windows Vista, stejně jako další z novinek – Hybrid Graphics. Toto vylepšení umožňuje používat zároveň integrovanou a přídavnou grafickou kartu ve slotu PCI-E.


Mezi očekávané novinky patří i podpora rozhraní DirectX 10.1, jež je integrováno v SP1 pro Windows Vista a které podporují všechny grafické karty Radeon HD řady 3XXX. Další novinkou je funkce GPU Image Scaling umožňující zobrazit rozlišení s jiným poměrem stran, než má displej, a to bez nepříjemného natahování obrazu. Jako další drobné změny stojí za to uvést propracovanější Anti-Aliasing a podporu HydraVision ve Windows Vista. Nové ovladače jsou k dispozici ke stažení na stránkách firmy AMD (zde).

- - Ondřej Pilát