Hlavní navigace

Nové pevné disky WD Scorpio Black

4. 6. 2008

Sdílet

Společnost Western Digital Corp. dnes oznámila začátek dodávek své nové řady pevných disků WD Scorpio Black o rozměrech 2,5 palce, s rychlostí otáčení 7200 ot./min, rozhraním Serial ATA a kapacitou až 320 GB.

Nová řada pevných disků Western Digital Scorpio Black je určena pro notebooky a přenosná zařízení pro ukládání dat. Pevné disky jsou dostupné v kapacitách až 320 GB, vyznačují se vysokou odolností a spolehlivostí a disponují funkcemi pro ochranu dat, které aktivně monitorují a chrání cenná data. Jsou určeny pro použití v nových modelech notebooků, ale i pro uživatele, kteří chtějí zvýšit rychlost a výkon svých součastných přenosných počítačů.


Exkluzivní funkce pevných disků WD Scorpio Black:

  • IntelliSeek – technologie IntelliSeek počítá optimální vyhledávací rychlost pro snížení spotřeby, hluku a vibrací.
  • SecurePark – technologie SecurePark společnosti WD parkuje záznamové hlavy mimo povrch pevného disku při jeho roztáčení, zastavování a když je vypnutý. Tím je zajištěno, že záznamová hlava se nikdy nedotkne povrchu disku, což zvyšuje dlouhodobou spolehlivost díky menšímu opotřebení hlav a zvyšuje odolnost pevného disku proti nárazu.
  • ShockGuard – technologie ShockGuard společnosti WD chrání mechaniku disku a povrchy ploten před nárazem při přepravě, manipulaci a při každodenním používání.
  • Senzor volného pádu – senzor volného pádu, jakožto další úroveň ochrany, zjistí, že pevný disk padá, a za méně než 200 milisekund zaparkuje hlavy mimo oblast ploten a předejde tak poškození a ztrátě dat.
  • WhisperDrive – exkluzivní technologie společnosti WD WhisperDrive se špičkovými vyhledávacími algoritmy má zásluhu na tom, že WD Scorpio je nejtišším na trhu dostupným pevným diskem ve formátu 2,5 palce.

Cena nových pevných disků by se měla pohybovat až do 249 dolarů za kus podle zvolené kapacity, k dispozici v našich obchodech by měly být tyto modely v průběhu června 2008.

- - Petr Matuška

Byl pro vás článek přínosný?