Hlavní navigace

Nové podmínky Twitche umožňují tvůrcům zobrazování svých tělesných proporcí

15. 12. 2023

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Twitch aktualizoval podmínky používání, které umožňují streamerům a streamerkám zvýraznění ňader, hýždí nebo pánevní oblasti, pokud si stream označí štítkem CCL.

Zvýrazněná ňadra, hýždě nebo pánevní oblast. Tohle byly problematické části těla, kvůli kterým si nejedna streamerka či streamer vysloužili povětšinou BAN (zákaz vysílání) na nejpopulárnější streamovací platformě Twitch.

Podle jednání ale Twitch ne vždy všem měřil stejným dílem. Nejednou se stalo, že zatímco ženské streamerky se téměř nahé ukazovaly na streamu bez jakéhokoliv postihu, mužští streameři si po pouhém sundání trička vysloužili okamžitý týdenní BAN.

Twitch se nyní po další vlně kritiky vzniklé zpožděným BANem streamerky, která vysílala pro své diváky prakticky „nahoře bez“, konečně rozhodl s těmito zavádějícími pravidly něco udělat, avšak ne tak, jak byste čekali.

Oblíbené stories najdete už i na Twitchi. Hlavním cílem je podle podle vývojářů větší propojení streamera s komunitou Přečtěte si také:

Oblíbené stories najdete už i na Twitchi. Hlavním cílem je podle podle vývojářů větší propojení streamera s komunitou

Nová pravidla Twitche umožňují záměrné zvýraznění „ladných lidských křivek“, pokud má stream štítek klasifikaci obsahu CCL, který Twitch spustil letos v červnu jako způsob, jak varovat uživatele před sexuálním tématem, hazardem, vulgárností nebo jiným obsahem pro dospělé na daném Twitch kanále. To stejné platí i pro kreslené, animované nebo jinak zobrazené genitálie nebo ňadra a také na psaní na tělo. Twitch se také rozhodl nijak nezasahovat proti streamům, na kterých tvůrci tancují erotické tance.

Přestože Twitch zavádí toto rozvolnění týkající se sexuálního obsahu, neotvírá dveře sexuálním hrám, sexuálnímu násilí nebo přímo pornu jako takovému. Podle Twitche jsou tyto kategorie úplně zakázány, v návaznosti na „rozvolňování“ se ale nabízí otázka, do jaké míry se ještě nejedná o porno, pokud je na streamu téměř nahá žena se zalepenými bradavkami malující si na tělo nápisy a malby za peníze od sledujících.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Kmenový redaktor webu Cnews, kde se zaměřuje především na recenze hardwaru. Pro PCWorld sleduje novinky ze všech možných IT oblastí.