Hlavní navigace

Nové pokročilé stojany a rozvaděče představilo APC

25. 8. 2008

Sdílet

Produktovou řadu distribučních jednotek pro stojany a racky rozšířila společnost APC.

Produktovou řadu distribučních jednotek pro stojany a racky rozšířila společnost APC. Jedná se o tyto nové jednotky:

§ Model AR3357 NetShelter SX - 48U. Jedná se o 750 mm široký, 1200 mm hluboký stojan, který pojme extrémní počet kabelů a zároveň nabízí co největší místo pro instalaci rackové napájecí distribuční jednotky (PDU) v serverovnách a datových centrech.

§ AR3104 NetShelter SX, 24U stojan. Je 600 mm široký a 1070 hluboký. Využití najde v kancelářích, v nichž je málo místa na instalaci EIA-310 zařízení.

Dále byly vyvinuty nové produkty pro horizontální a vertikální organizaci kabelů. Nabízejí stejné funkce jako vertikální organizátory v otevřených stojanech a montují se do stojanů NetShelter SX širokých 750 mm. Jsou navrženy pro velké rozvodné desky a propojovací panely. 1U (AR8602) a 2U AR8600) horizontální pořadače kabelů s plastovými úchytkami a kryty budou nabízeny v jednostranné a dvojstranné verzi (AR8601).
Na jednu stranu propojovacího panelu s vysokou hustotou se vejde zhruba 250 datových kabelů. Vertikální pořadače kabelů (AR8650) a (AR8651) s vysokou hustotou pro otevřené racky se dvěma nebo čtyřmi bočnicemi organizují kabely každého U a mají kryty, díky kterým vypadají čistě a uspořádaně.

§ Nové jsou i kryty KoldLok pro zvýšené podlahy, což je nové příslušenství pro racky. Jde o předpřipravená zařízení pro uchycování kabelů, která ve zvýšené podlaze zakrývají otvory a pomáhají tak řídit proudění vzduchu. Když jsou ve zvýšené podlaze otvory, uniká jimi studený vzduch, a dutina po podlahou tak ztrácí tlak, což snižuje účinnost chlazení datových center. Kryty KoldLok pro zvýšené podlahy je efektivním řešením tohoto problému.




U produktové řady rackových distribučních jednotek napájení dochází k těmto inovacím:

§ Nová měřená PDU jednotka AP7856 pro racky je určena pro zákazníky, kteří se snaží získat potřebné napájení a zároveň nechtějí nepřijít o místo, neomezit prostor pro kabely či nepřijít o přístup k odnímatelným bladeovým komponentům.
AP7856 je první a jediná vertikálně montovaná PDU s nula U na trhu, která umožňuje plný přístup k bladeovým komponentům HP třídy c vyměnitelným za chodu, když je umístěna v typickém 600milimetrovém stojanu.
Jedná se o třífázovou jednotku o napětí 22kW s vysokou hustotou určenou pro bladeové aplikace. Dokáže podporovat mnoho aplikací, které vyžadují až 4bladeové šasi. Má standardní výšku a lze ji použít ve standardní konfiguraci dvou PDU na rack, aniž by bylo omezeno místo pro kabely.
Dalšími přínosy nové PDU pro racky je možnost jednotky konfigurovat a spravovat na dálku. Uživatel může pomocí vzdáleného rozhraní zcela nastavit výstrahy a upozornění. Zařízení je také schopné provozu v prostředích s teplotou až do 60 stupňů Celsia. Má i barevně odlišené zdířky, jednotlivé obvody tak lze snadno rozeznat, což pomáhá při vyrovnávání a přidávání zatížení.

· Nová generace automatického přepínače pro racky.
Poskytuje redundantní napájení pro zařízení napájené jedním kabelem. K dispozici je v provedení 1U a 2U, má správu sítě a nyní obsahuje i různé zdířky, takže není zapotřebí druhý přepínač pro rackovou PDU.

· Nové Měřidlo vstupního proudu monitoruje proud přicházející do zařízení v datovém centru včetně nynějších základních PDU a volně stojích zařízení.
K dispozici jsou tři modely, všechny o napětí 230 voltů. Dva modely jsou jednofázové – 14A a 32A, jeden model je trojfázový s vysokou hustotou a 32A. Uživatelé tak mohou jednoduše uzpůsobit stávající instalace za kratších odstávek zařízení. Nemusejí se zbavovat základních PDU, což snižuje náklady na nákup a instalaci nových měřených PDU.
Stejně jako ostatní inteligentní PDU toto měřidlo umožňuje bezproblémovou integraci s platformou pro správu infrastruktury APC InfraStruXure Central.