Hlavní navigace

Nové potěšení pro audiofily od Sennheiseru

4. 2. 2009

Sdílet

 Autor:
Sennheiser HD 800 jsou s 56mm reproduktory novými špičkovými sluchátky pro příznivce hudby požadující špičkovou kvalitu zvuku.

Nový top model HD 800 jsou otevřená dynamická sluchátka s velikostí reproduktoru 56 mm, což je v současnosti největší na trhu. Předností sluchátek je také vylepšené konstrukce membrány Duofol ve tvaru prstence umožňující volnější a rychlejší pohyb. Volný střed, zmírňující odpor vzduchu, je předpokladem pro docílení podrobného a přesného zvuku, neboť membrána může snadněji reflektovat elektrický hudební signál.

Zvukové zkreslení sluchátek je jen 0,02 % THD, 1 kHz/100dB SPL a frekvenční rozsah je velmi široký od 6 do 51 000 Hz. K audiofilní přesnosti reprodukce napomáhá velký neodymový magnet (42 mm) a i rozměrnější, precizně vytvořená elektromagnetická cívka (40 mm).

Další vymožeností je celková konstrukce uchycení reproduktoru, která nejen maximálně využívá předností otevřeného systému, ale zvukové vlny se díky jeho nasměrování z reproduktoru šíří tak, že jejich vnímání uchem se blíží přirozeným podmínkám poslechu v prostoru.

Speciálně pro Sennheiser HD 800 byl vyvinut nový čtyřžilový symetrický sluchátkový kabel, kde 
je signál veden vodiči z postříbřené mědi. Kabel je opatřen solidním 6,3 mm jackem na jedné straně a napájecími konektory pro sluchátkové mušle na koncích opačných.

Při tom všem mají sluchátka poměrně nízkou hmotnost 300 g. K pohodlnému používání i praktickému dlouhodobému provozu přispívá měkké polstrování se speciální krycí tkaninou se snadnou údržbou a dlouhou životností (Japonská Alcantara, připomíná vzhledem přírodní semiš).

Model HD 800 byl poprvé představen veřejnosti na letošní výstavě CES v Las Vegas (USA), v Česku si jej zájemci budou moci poslechnout na stánku firmy Panter na výstavě High-End pořádané 14. - 15. března 2009 v Praze.

Sennheiser HD 800

Sennheiser HD 800

Sennheiser HD 800

Sennheiser HD 800

Sennheiser HD 800

 

Byl pro vás článek přínosný?