Hlavní navigace

Novinky – 1/98 - CID

1. 1. 1998

Sdílet

Více světla u NECu Divize Professional Graphics společnosti NEC přichází na trh s výkonným a přitom cenově př


Více světla u NECu

Divize Professional Graphics společnosti NEC přichází na trh s výkonným a přitom cenově přístupným zařízením -- datavideoprojektorem NEC MT 810. Jedná se o přenosný datavideoprojektor pro projekci počítačového obrazu a videa s rozšířenými možnostmi a s vylepšenými technickými parametry. Rozlišení zůstalo stejné jako u předchozího modelu MT800, 800 x 600 bodů, s možností komprimace signálu až 1 024 x 768. Komprimace vychází z nového kompresního algoritmu AccuPress. Podstatné změny doznal i výstupní světelný výkon, který ve srovnání s předchůdci vzrostl o více než 50 % na 650 lumenů dle metodiky měření ANSI. Zdrojem světla uvnitř přístroje je výkonnější metal-halidová výbojka. Lampa má zvýšenou teplotní odolnost, což zkracuje dobu nutného dochlazování po vypnutí projekce. Příjemnou novinkou, oproti předešlé verzi, je přítomnost laserového ukazovátka uvnitř infračerveného dálkového ovladače. Novou funkcí je také digitální zoom, kdy lze digitální cestou plynule zvětšit určitou část obrazu a pak posouvat takovýto výřez po obraze původním.Naprosto ojedinělou záležitostí je výstupní konektor s napětím 12 V pro napájení notebooku či jiného zařízení, čímž odpadá nutnost přenášení dalších adaptérů. Konkrétnější informace ve formě recenze na tento projektor bude uveřejněna v příštím čísle PC WORLDu.




Dell uvádí novou řadu notebooků Latitude CP
Společnost Dell Computer Corporation uvedla na trh notebook Dell Latitude CP. Nový Latitude CP je nabízen v řadě tří výkonných modelů, které jsou vybaveny 233MHz nebo 166MHz procesory Intel Pentium s technologií MMX, 13,3palcovým aktivním displejem XGA nebo 12,1palcovým aktivním displejem SVGA. Celý modulární systém je navržen tak, aby dobře vypadal, je 38,1 mm tenký, a s 12,1palcovým displejem má hmotnost 2,54 kg. Zákazníci mohou vyměnit disketovou mechaniku za standardní cestovní modul, aby mohli ještě více snížit hmotnost na 2,4 kg. Cena základní konfigurace pro model s procesorem Intel Pentium MMX 166 MHz, 16 MB RAM, 2,1GB HDD, displej 12,1” je 129 900 Kč, pro model s procesorem Intel Pentium MMX 233 MHz, 32 MB RAM, 3,3GB HDD, displej 12,1” je 154 900 Kč, a pro model s procesorem Intel Pentium MMX 233 MHz, 16 MB RAM, 2,1GB HDD, displej 13,3” je 164 900 Kč - tento model bude v prodeji na českém trhu od ledna 1998.
STANISLAV PŘIBYL

ELAP distribuuje produkty IOMEGA

Společnost ELAP, známá na českém trhu informačních technologií jako distributor renomovaných výrobců jako jsou TEAC, Action, SVEC, DTK Computer, MINOLTA a zejména Seagate Technology oznámila novou aktivitu. Dne 1.11. 1997 odkoupila 100% podíl společnosti AXIDIS. Převzala tím veškerá práva vyplývající z distribučního kontraktu s firmou IOMEGA a dealerskou síť společnosti AXIDIS se všemi závazky.


Magnetopásková knihovna Sidewinder 200

Společnost Seagate Technology, vedoucí výrobce magnetopáskových jednotek a vnějších magnetopáskových pamětí pro současné počítače, oznámila další přírůstek do své linie magnetopáskových jednotek založených na technologii AIT (Advanced Intelligent Tape) -- Sidewinder 200. Každá páska v knihovně může nést až 50 GB komprimovaných dat, a tak může být v tomto systému uloženo, bez zásahu lidské ruky, až 200 GB dat. Magnetopásková knihovna se připojuje přes Fast/Wide SCSI-2 rozhraní, což umožňuje přenos dat z pásky a na pásku rychlostí až 6 MB/s. Navíc technologie uložení paměti EEPROM na kazetě (MIC-memory in cassette), obsahující informace o souborech na pásce, a čtečka paměti MIC přímo v podavači umožňují, aby jednotka rychle lokalizovala data a umožnila jejich rychlé vyhledání, snadnou správu dat a rychlé zavedení média.
Kompatibilita s předními programovými aplikacemi na zálohování včetně programu Backup Exec od společnosti Seagate nebo s programem ARCserve od společnosti Cheyenne umožňuje, aby magnetopásková jednotka Sidewinder 200 byla integrována do širokého ranku systémů. Na jednotku Sidewinder 200 je společností Seagate poskytována dvouletá záruční doba.


Výhodná nabídka -- počítač AutoCont MediaPro Lite S

Společnost AutoCont, jeden z nejvýznamnějších českých výrobců osobních počítačů, připravila pro svoje zákazníky zajímavou nabídku v podobě počítače AC MediaPro Lite S.
Tento speciální model počítače s vysoce atraktivní cenou – 29 990 Kč -- je nabízen v konfiguraci : procesor Intel Pentium 166 MHz, 16 MB EDO RAM, pevný disk s kapacitou 1,2GB, 16rychlostní mechanika CD-ROM, 64bitová PCI grafická karta a zvuková karta ACER. Součástí počítače je i 14" digitální monitor, klávesnice, Microsoft SideWinder GamePad a myš Logitech.
V ceně je také bohatá softwarová výbava : MS Windows 95 CZ, MS Works 4.0 CZ, MS Internet Explorer 4.0, interaktivní výuka angličtiny CD LANGMaster, kreslicí program Zoner Calisto 2.0, též akční hry od Microsoftu (Gex, Microsoft Football, Monster Truck Madness) a ukázkové číslo multimediálního časopisu KLAN.
Oproti standardním cenám stejné konfigurace počítače AutoCont a koncovým cenám přibalených softwarových produktů ušetří zákazník téměř 15 000 Kč. Nabídka je platná od konce listopadu.
STANISLAV PŘIBYL

obr: ac_media_lite_s.jpg

SIMedit! je v 32bitové verzi

Společnost COMPELSON Trade, která na Invexu představila program SIMedit!, umožňující s periferií Personal Card System přenos dat mezi GSM telefonem a PC, uvádí na trh novou, 32bitovou verzi SIMeditu určenou pro Windows 95 a Windows NT. Tato verze s sebou přináší vyšší komfort díky maximálnímu využití výhod grafického rozhraní (tool boxy, větší plocha, plná čeština, práce na pozadí), zálohování a obnovu celé SIM karty (přičemž editovat lze až tři SIM karty). Snazší je práce s bloky telefonních čísel, s clipboardem, a optimalizovala se rovněž rychlost čtení a zápisu.



Společnost AMD dodává procesory v maloobchodním balení

Společnost AMD dnes oznámila zahájení dodávek maloobchodního balení procesoru AMD-K6?MMX?. Nové balení procesoru AMD (Processor In a Box - PIB) obsahuje procesor AMD-K6/200 nebo AMD-K6/233 připravený tak, aby jej bylo možno okamžitě zasadit do patice na základní desce. To znamená, že na procesoru je již nasazen ventilátorek s chladičem, jenž je s procesorem spojen pomocí teplovodné vazelíny. Na výrobek je poskytována tříletá záruka a bude se dodávat autorizovaným distributorům v Severní Americe. Ve spojení s novým produktem společnost AMD uvedla také program slev, jenž je určen pro firmy přidávající k tomuto produktu další hodnotu a které tyto balené procesory nakupují v Severní Americe. Program slev znamená první společnou akci se společností Microsoft Corporation. Za každých 50 kusů procesorů AMD-K6 v maloobchodním balení, prodaných současně s licencí na OS Windows 95, mohou VAR reseleři z Kanady a USA zaslat kupón na slevu, jenž jim zajistí vrácení částky 500 USD v hotovosti.

Autor článku