Hlavní navigace

Novinky od Futuremarku

1. 2. 2008

Sdílet

Společnost Futuremark, známý výrobce grafických benchmarků 3DMark, se nechala slyšet, že zakládá herní vývojářské studio a již pracuje na prvním titulu. Máme také první oficiální obrázky z 3DMark Vantage.

Futuremark Games Studio je studio zaměřené jen a pouze na vývoj počítačových her. Ty mají být plnohodnotnými tituly, nikoliv pouze doplňky k benchmarkům jako je 3DMark.

Podle společnosti mají mít tyto hry stejnou grafickou úroveň jako někdy až dechberoucí sekvence 3DMarku, ale Futuremark se chce také zaměřit na jejich optimalizaci pro slabší stroje. První titul je již nějakou dobu ve vývoji.

Futuremark dnes také rozjelo oficiální webové stránky jejich nového 3DMarku nazvaného Vantage. Tam můžete mimo jiné najít první oficiální screenshoty z prvního DirectX 10 3DMarku, který stejně jako PCMark Vantage poběží pouze na Windows Vista. Screeny si samozřejmě můžete prohlédnout i v této novince, pokud se vám líbí a chcete je vidět v plném rozlišení (až 2560x1600), pak navštivte web Futuremarku.

- - Tomáš Šulc