Hlavní navigace

Novinky z veletrhu IFA ve 3D

24. 8. 2010

Sdílet

 Autor:
SES ASTRA, Panasonic a IFA International TV spojují síly ve vysílání novinek z veletrhu IFA ve 3D.

Při příležitosti jubilejního 50. veletrhu IFA vysílá poprvé IFA International TV společně se SES ASTRA novinky z veletrhu IFA ve 3D formátu. Od 3. do 8. září 2010 tak mohou televizní diváci po celé Evropě sledovat nejnovější trendy v oblasti spotřební elektroniky a životního stylu, které se přenášejí prostřednictvím demo kanálu ASTRA 3D. Snímání a následné úpravy obrazu ve 3D zpracovává společnost Panasonic, která v technologiích 3D zaujímá přední světové postavení. 

Poprvé na velké akci tohoto druhu si diváci mohou užít výstavu skoro jako by byli přímo v centru dění. IFA International TV kromě představení nových výrobků spotřební elektroniky a domácích spotřebičů zve diváky na 3D cestování celým veletrhem. Zpravodajské relace se opakovaně vysílají v angličtině každé 2 hodiny od 10 ráno na demo kanálu ASTRA 3D. Po veletrhu se bude vysílat souhrn nejzajímavějších novinek až do 18. září 2010. SES ASTRA kromě přenosové kapacity poskytne i služby svého vysílacího technického centra v německém Mnichově.

Demo kanál ASTRA 3D je určen především maloobchodníkům a instalačním firmám. Vysílá se volně bez kódování na orbitální pozici ASTRA 23,5° východní délky. Pro příjem tohoto kanálu je třeba provést tato nastavení: satelit: ASTRA 3B, pozice: 23,5° východní délky, transpondér: 3.204, kmitočet: 11 778 GHz, polarizace: vertikální, přenosová rychlost: 27,5 MS/s, modulace: DVB-S2 QPSK, FEC: 9/10, pilot: off (vyp.). Demo kanál 3D se vysílá v zobrazovacím formátu „side-by-side“. K příjmu je zapotřebí běžný satelitní přijímač s podporou HDTV, plochá obrazovka 3D přepnutá do režimu 3D side-by-side a také brýle pro sledování 3D programů.