Hlavní navigace

Novinky ze Samsung Mobile Unpacked 2012 slovem i obrazem

3. 9. 2012

Sdílet

 Autor: pcworld.cz
Nástupce křížence smartphonu a tabletu Galaxy Note v inovované podobě, revoluční fotoaparát nebo série mobilních zařízení běžících na operačním systému Windows 8 – to vše a mnohem více představil Samsung v německém hlavním městě.

Samsung Galaxy Note II

Kombinace telefonu a tabletu přichází v nové verzi s větším displejem - 5,5palcovým HD Super AMOLED s poměrem stran 16:9. Novinka má tloušťku pouhých 9,4 mm a hmotnost 180 gramů, běží na čtyřjádrovém procesoru s frekvencí 1,6 GHz, je osazena 2 GB RAM a baterií s kapacitou 3 100 mAh a slušnou výdrží.

Galaxy Note II je jedním z prvních zařízení využívajících operační systém Android 4.1 Jelly Bean a disponuje originálními užitečnými funkcemi, jako je S Note (psaní ručních poznámek v průběhu telefonního hovoru), Photo Note (psaní ručních poznámek k fotkám), či Air View (pero lze podržet bez jakéhokoliv dotyku nad videem, fotkou či neotevřeným e-mailem nebo SMS a Note II vygeneruje náhled těchto prvků).

Samsung Galaxy Camera

Neočekávané zařízení z dílny korejského výrobce je v podstatě smartphonem bez telefonní funkce – zato s rozšířenými funkcemi fotografickými. Uživateli k dokonalým snímkům pomáhá 16megapixelový čip, 21násobný zoom i optická stabilizace obrazu. Fotoaparát s Androidem 4.1 Jelly Bean je osazen čtyřjádrovým procesorem s frekvencí 1,4 GHz a 4,8palcovým HD Super Clear dotykovým displejem. Je možné na něj natáčet Full HD video, a to i ve Slow Motion režimu. Za zmínku stojí i speciální sada inteligentních fotografických režimů Smart Pro.

Řada ATIV s Windows 8

Překvapením večera pak byla řada mobilních zařízení ATIV s operačním systémem Windows 8, zejména pak smartphone ATIV S využívající mobilní verzi systému. Velikostně se telefon dá porovnat s dosavadní vlajkovou lodí Samsungu Galaxy SIII, konkrétně se u ATIV S jedná o rozměry 137,2 x 70,5 x 8,7 mm. S prozatím nejlepším korejským Androidem má i shodnou velikost displeje, tedy 4,8 palce, shodně je zde též využito technologie HD Super AMOLED. Smartphone je osazen dvoujádrovým 1,5GHz procesorem a 2 GB RAM, k dispozici je 2 300mAh baterie i 8megapixelový fotoaparát s LED bleskem. Podrobnější informace o novém telefonu si můžete přečíst zde. (Omluvte prosím zhoršenou kvalitu obrázku.)

Dalším představeným modelem je tablet ATIV tab. Jedná se o 570 gramů vážící zařízení běžící na operačním systému Windows RT (tabletová verze Windows 8). Dále je v řadě k dispozici hybrid tabletu a notebooku ATIVsmart PC - tablet s odnímatelnou klávesnicí, jíž ATIV tab zatím nedisponuje (předpokládáme však, že se najde dost třetích výrobců, kteří se chopí příležitosti a doplňkovou, alespoň bezdrátovou klávesnici pro ATIV tab vyrobí). ATIVsmart PC byl představen i v profesionální mutaci nazvané ATIVsmart PC Pro. Obě zařízení se liší zejména v procesoru, jímž jsou osazena (Intel Atom nové generace versus Intel Core i5) a samozřejmě i v rozměrech a hmotnosti – a zcela jistě také v ceně. O cenách a dostupnosti těchto, jakož i ostatních představených zařízení, se ještě musíme nechat překvapit.

Samsung ATIV tab

Samsung ATIVsmart PC

Byl pro vás článek přínosný?