Hlavní navigace

Novinky ze světa operačních pamětí

12. 4. 2008

Sdílet

Mnoho zajímavého se děje ve světě RAM. Společnost Super Talent uvedla na trh nové DDR3 paměti pracující na 2GHz, TwinMOS odchází z trhu s pamětmi a vodou chlazené paměti OCZ se konečně dostávají na trh.

CS24

Super Talent představil nové DDR3 2GHz

Jako první se podívejme na nové paměti společnosti Super Talent. Jedná se o špičkové DDR3 paměti pracující na frekvenci 2GHz při časování slabších 9-9-9-28. K provozu potřebují paměti napětí 1,9V.

Chlazení obstarává zvětšený hliníkový heatsink a výrobce na své paměti poskytuje doživotní záruku. Na trh by se měly dostat v nejbližší době jako 2GB kit za cenu 400 dolarů (cca 6500Kč).





Vodou chlazené RAM od OCZ

Před měsícem vystavovala společnost OCZ na veletrhu CeBIT nové DDR2 paměti s bloky pro vodní chlazení. Jen připomenu, že se jednalo o 2GB DDR2 1150MHz moduly s časováním 5-5-5-18 při napětí 2,1-2,15V.

Původně výrobce počítal s tím, že se jeho Flex II paměti dostanou na trh hned po CeBITu, vyskytly se však komplikace, proto přicházejí až nyní. Pokud o tyto paměti máte zájem, tak vězte, že například v Německu jsou již skladem, ceny se pohybují okolo 130 euro (3200Kč).





TwinMOS odchází z trhu s RAM

A konečně poslední krátká zpráva se týká společnosti TwinMOS, která oznámila odchod z trhu s operačními paměťmi. Na vině jsou dlouhodobě špatné výsledky společnosti v oboru, které zapříčinil tvrdý konkurenční boj o každého zákazníka, a měl za následek stlačení cen RAM na úplné minimum.

- - Tomáš Šulc