Hlavní navigace

Nový datadisk Disciples II: The Rise of the Elves

19. 9. 2003

Sdílet

Strategy First oznámili již třetí datadisk k fantasy tahové strategii Disciples II...

Známá série Disciples se může pyšnit již 200.000 prodanými kopiemi a mnoha oceněními. Aktuální datadisky Guardians of the Light a Servants of the Dark získaly poměrně slušná hodnocení (podrobnou recenzi najdete v zářijovém GameStaru) a původní verzi rozhodně neudělaly ostudu, takže není divu, že se Strategy First rozhodli v úspěšné sérii pokračovat. Nově oznámeným titulem však nebude fungl nová Disciples III, jak byste mohli na základě dřívějšího prohlášení očekávat, ale již třetí datadisk The Rise of the Elves.



Jak samotný název přídavku napovídá, hlavním tahákem chystaného datadisku bude nová rasa elfů, s více než 35 novými jednotkami a dvaceti kouzly a speciálními útoky. S nimi budete bojovat o získání vašich rodných lesů, jež jsou obsazeny čtyřmi starými známými rasami fantastického světa Nevendaar. The Rise of the Elves tedy přináší unikátní elfskou kampaň, složenou z osmi hlavních úkolů. Tím však výčet novinek zdaleka nekončí. Můžete se rovněž těšit na více než pět nových příběhových map pro skirmish, osm neutrálních jednotek, nový typ terénu, hudbu a další prvky.



Přesto však bude The Rise of the Elves zajímavý především pro hráče původní hry nebo zmiňovaných datadisků, neboť nepřináší žádné revoluční změny a, ať chcete nebo nechcete, je stále o tom samém. Vydání je plánováno již na letošní podzim.

Autor článku