Hlavní navigace

Nový highend PC od Alienware

22. 11. 2008

Sdílet

Nebyla by to společnost Alienware, kdyby při uvedení téměř libovolných nových komponent nepředstavila svůj nejnovější model počítače, který vše dovedl do extrému.

Vydání nových procesorů Intel Core i7 bylo ideální příležitostí k sebeprezentaci, a tak společnost Alienware představila novou výkonnou herní sestavu Area 51 X-58.

Z procesorů je na výběr pochopitelně mezi všemi třemi novými variantami Intel Core i7 (920, 940 a Extreme 965). V počítači dále najdete až 12 GB operační paměti DDR3 a pro vaše data poslouží buď až 2TB diskové pole RAID nebo dva pevné disky Western Digital VelociRaptor taktéž v RAID.

Ani při výběru grafických karet výrobce neváhal a je jen na vás, zda zvolíte dva ATI Radeony HD 4870 X2 v Quad CrossFire anebo máte raději dvě NVIDIA GeForce GTX 280 v SLI. Třešničkou na dortu pak je Blu-ray vypalovačka. Aby celý počítač nebyl hlučný, rozhodl se jej výrobce ještě osadit vodním chlazením. Stroj je napájen až 1200W zdrojem a jako skříň výrobce použil svůj specifický, na zakázku vyráběný model.

Pokud se vám novinka líbí a uvažujete o její koupi, pak vás nejspíše nepřekvapí její cena. Ta totiž začíná na 3699 amerických dolarech (67 000 korun), a to se zdaleka nejedná o nejvyšší konfiguraci. Na tu si raději připravte přinejmenším dvojnásobek.

- - Tomáš Šulc

CS24