Hlavní navigace

Nový mix RTS a RPG KnightShift

17. 6. 2003

Sdílet

Kouzelníci, válečníci, meče, magie a krávy v nové hře od Reality Pump Studios...

Žánr RTS spojený s RPG stále čeká na jasnou definici, i když už jste jej vlastně mohli okusit například ve WarCraft III: Reign of Chaos. Reality Pump Studios, kteří mají na svědomí mimo jiné úspěšnou RTS Earth 2150, se pokouší o hru právě z této oblasti. Tou bude zajímavě vypadající KnightShift, v němž se autoři pokouší zdůraznit hlavně prvky RPG. A o co opravdu půjde?



Hlavně o krávy! Ano, čtete správně. Právě krávy budou nezbytnou součástí hry, jelikož mléko zde plní stejnou funkci jako například tiberium z Command & Conquer. Autoři věnovali kravám spoustu práce a vychvalují zejména jejich umělou inteligenci. Asi je vám jasné, že humor bude podstatnou součástí KnightShift. Ve hře se vžijete do role prince Johna, který byl unesen zlým čarodějem, snaží se získat zpět ztracené království a bránit ho proti nebezpečným cizákům. V celkem 24 misích vám budou pomáhat oddíly lukostřelců i válečníků a nebudou chybět ani mágové, které budete ovládat zažitým způsobem realtimových strategií. Klasicky také vyhlíží ekonomický systém, kde je důležité mít dostatek surovin (mléko) na výrobu (vychování) nových jednotek.



Autoři slibují opravdu skvělou AI. Například v případě nalezení zbroje si ji přivlastní automaticky ten, kterému se hodí nejvíce. Vaši válečníci se budou moci léčit pomocí konzumace speciálních hub a pokud budou zranění, prchnou k místu, kde rostou. Každý z bojovníků bude něčím jedinečný díky zkušenostem, které budete získávat v průběhu kampaně a rozdělovat do několika vlastností, určujících povahu svěřených válečníků. Grafice asi nebude možné nic vytknout. Zde autoři sázejí na jasnou kartu v podobě 3D efektů vylepšeného enginu z Earth 2150. Stromy se budou pohybovat ve větru, dojde ke střídání dne a noci a dočkáte se i proměnlivého počasí. Datum vydání je stanoveno na druhé čtvrtletí letošního roku.