Hlavní navigace

Nový Tony Hawk se skateboardem?

25. 2. 2009

Sdílet

Podle některých zpráv se chystá další díl Tony Hawka přijít na trh s na pohyb citlivým skateboardem. Jestli vám tohle zní spíše jako epizoda ze Simpsonů, pak je nás víc:o)

Neověřené zprávy a drby hovoří v tom duchu, že došlo k zformování nového studia - Robomodo, tvořeného přitom bývalými zaměstnanci EA Chicago. A právě tito lidé mají údajně pracovat na zbrusu novém dílu zavedené skejťácké série Tony Hawk. Ostatně tvůrci předchozích herních kapitol - Neversoft, v lednu sami deklarovali, že na nové hře již nepracují. Takže zpátky k Robomodo, kde chtějí přijít s něčím opravdu zásadním.

Nový Tony Hawk má prý plně využívat nově připravovaného herního příslušenství, které plně nahradí klasický gamepad. Půjde o jakýsi skateboard s citlivostí na pohyb, na němž naštěstí nebude třeba umně balancovat, ale poslouží pro precizní provádění triků, při nichž je nutná právě manipulace s boardem. Tahle periferie se má dočkat své premiéry nejenom u Wii verze hry (kde tak nahradí současný Balance Board), ale také u ostatních konzolí.     

Zní to hodně bláznivě a s přihlédnutím ke skutečnosti, že vydavatel Activision stále nic oficiálně nepotvrdil, i dost nepravděpodobně. Tedy ve smyslu boardu ve verzích pro X360 a PS3. Na druhou stranu je jasné, že speciální herní periferie ušité na míru konkrétním hrám či přímo žánru (jako je volant u závodů) kvalitativně umocňují výsledný prožitek. Nechme se tedy překvapit.

Zdroj: 1UP

 

Byl pro vás článek přínosný?