Hlavní navigace

Nový Xbox Series S na obzoru. Dvojnásobné úložiště a černá barva jako hlavní rozlišovací prvky

Sdílet

Letošní víkend v rámci probíhající online E3 měl svůj prostor i Microsoft, který v rámci Xbox Game Showcase představil mimo jiné také nový přírůstek do portfolia herních konzolí Xbox, konkrétně Series S.

 V rámci probíhající Xbox Games Showcase představil Microsoft mimo spoustu nadcházejících videoherních titulů také nový hardware. V první řadě se dočkáme limitované edice gamepadu Xbox Wireless Controller s motivem Starfieldu, očekávané sci-fi RGP hře s otevřeným světem. Druhá a zajímavější novinka je pak nový, respektive upgradovaný Xbox Series S.

Novému Xboxu se hned zdvojnásobí úložiště, tedy 1 TB z původních 512 GB, výkon pak zůstane stejný jako u základní konzole, která je aktuálně na trhu. Aby bylo možné nový 1TB Xbox Series S snadno odlišit od základního, přebarvil jej Microsoft na uhlíkově černou barvu. Zvětšení úložiště je vcelku vítanou novinkou, poněvadž základní úložiště už nemusí s rostoucími náklady na minimální úložiště stačit.

Černý Xbox Series S s 1TB úložištěm dorazí na trh 1. září a bude se prodávat za doporučenou cenu 8499 Kč. Pro zajímavost základní verze stojí aktuálně 6990 Kč.

Celý záznam z nedělního Xbox Game Showcase včetně všech novinek můžete shlédnout zde.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Kmenový redaktor webu Cnews, kde se zaměřuje především na recenze hardwaru. Pro PCWorld sleduje novinky ze všech možných IT oblastí.