Hlavní navigace

Nvidia předvádí běh OS Android 4.0 na procesoru Tegra 3

23. 11. 2011

Sdílet

Společnost Nvidia zveřejnila video demonstrující běh mobilního operačního systému Android Ice Cream Sandwich na novém tabletu Transformer Prime z dílny výrobce Asus.

Americký výrobce grafických výpočetních čipů Nvidia v demonstračním videu předvedl běh nové verze mobilního OS Android na tabletu Transformer Prime. Hardwarová novinka společnosti Asus je osazena čtyřjádrovým procesorem Nvidia Tegra 3, který pravděpodobně znáte pod kódovým označením Projekt Kal-el. Když Asus poprvé představil svůj tablet, který lze připojením do dokovací stanice „transformovat“ na notebook, běžel Transformer Prime na starší verzi OS Android 3.2 Honeycomb.

 

 

Nvidia prohlašuje, že je Tegra 3 prvním mobilním čtyřjádrovým procesorem. Sestává z CPU Cortex A9 založené na architektuře ARM a integrované GPU GeForce. Ve videu, které bylo zveřejněno dva dny po uvolnění zdrojového kódu Androidu 4.0, společnost Nvidia zdůrazňuje fakt, že je její hardware perfektně způsobilý pro běh nové verze mobilního OS. Tablet si umí evidentně bez problému poradit s renderováním 1080p videa i s graficky náročnými hrami (ve videu si můžete všimnout ukázky ze hry Riptide).

„Díky podpoře, již společnost Google poskytuje vývojářům, byl zkušený softwarový tým společnosti Nvidia schopen v krátkém čase přizpůsobit Android 4.0 pro Transformer Prime,“ sdělil Will Park v příspěvku na oficiálním blogu společnosti.

Tablet Transformer Prime si mohou zákazníci předobjednat na webových stránkách výrobce. Na trh bude dodáván s operačním systémem Android Honeycomb, avšak má disponovat podporou pro upgrade na Ice Cream Sandwich. Maloobchodní cena v USA začíná na 499 dolarech (zhruba 9 500 Kč), dokovací stanice se pak bude prodávat za 149 dolarů (zhruba 2 850 Kč).

Byl pro vás článek přínosný?