Hlavní navigace

Nvidia Shield Tablet jako jedno z prvních zařízení dostane Android 5.0

14. 11. 2014

Sdílet

 Autor: Nvidia
Výkonný tablet Nvidia Shield Tablet bude patřit k těm šťastlivcům, kteří jako jedni z prvních na světě dostanou lízátko, tedy Android 5.0 Lollipop. Dalším bonusem bude hraní her ze služby Grid, a to až do poloviny příštího roku zdarma.

Hned 18. listopadu, tedy za necelé čtyři dny by měli mít všichni majitelé aktuálně jednoho z nejlepších tabletů na světě možnost stáhnout si nejnovější verzi Androidu 5.0, kterému se přezdívá lízátko. Narozdíl od většiny jiných aktualizací bude Lollipop dostupný pro všechny trhy najednou, nepůjde o postupné uvolňování jako v případě jíných zařízení.

Jedním z důvodů rychlé distribuce je fakt, že na tabletech Nvidia běží téměř čistý Android bez nejrůznějších nadstaveb.

Nvidia jako další bonus oficiálně spustí herní službu Grid, která byla zatím jen v betaprovozu. V USA se bude hrát od listopadu, do Evropy se Grid uvolní ještě před Vánoci. Pro začátek bude možné hrát hry na nové platformě zdarma a to až do konce června 2015.

Nová platforma umožňuje hraní PC her  (i těch aktuálních) přímo na tabletu. Hra totiž poběží v cloudu a do tabletu se bude streamovat pouze obraz ve vysoké HD kvalitě.

A to není všechno. Majitelé nejvýkonnější verze tabletu s 32 GB paměti a podporou LTE sítí (cena cca 10 tisíc korunú, dostanou jako bonus několik počítačových her. To bude mít někdo akční Vánoce.

CS24

K tabletu je možné dokoupit jako ovládací zařízení klasický herní ovladač. Nemusíte ani používat sluchátka, protože tablet má dvojici předních reproduktorů.