Hlavní navigace

O SanDisk je zájem

18. 9. 2008

Sdílet

Není to tak dlouho, co jsme vás informovali, že společnost SanDisk je na prodej. To vyslyšeli zájemci a na koupi společnosti padají vysoké nabídky.

O tom, že společnost SanDisk má obrovské finanční problémy a je před krachem jsme vás již informovali. Stejně tak o tom, že vedení firmy hledá případné zájemce, kteří by byli ochotni SanDisk odkoupit. A nabídky opravdu přicházejí.

Jako první projevil zájem Samsung, který nejprve nabídl okolo 20 dolarů za akcii. Poté se však se svým zájmem přihlásila Toshiba, která nabídla 23 dolarů za akcii. To si Samsung, který je jako největší výrobce paměťových čipů na trhu jedničkou, nemohl nechat líbit, a tak nabídnul 26 dolarů, v minulých dnech svoji nabídku dokonce zvýšil na 29 dolarů za akcii. To v konečných číslech znamená, že by Samsung za SanDisk zaplatil téměř šest miliard amerických dolarů, tedy okolo 100 miliard korun.

Obchod však stále není uzavřen a o všem se jedná, takže je pravděpodobné, že konečná částka ještě o nějaký dolar poskočí anebo s kartami ještě zamíchá Toshiba či někdo úplně jiný.

- - Tomáš Šulc