Hlavní navigace

Obamova inaugurace ochromila internet

21. 1. 2009

Sdílet

Jmenování nového prezidenta USA sledoval živě na internetu rekordní počet uživatelů, což způsobilo zpomalení internetu po celém světě.

Zpravodajská média i vládní stránky US sdílely uživatelům živé přenosy z inaugurace Baracka Obamy. Této události byly vymezeny speciální sekce stránek i nové servery, ale ani to nestačilo. Podle společnosti Keynote Systems, která provádí měření a testování internetových stránek, byly zpomaleny například webové stránky ABC, Fox Business, Wall Street Journal či Bílého domu a amerického senátu.

 

„Šlo o bezprecedentní online událost. Nemyslím si, že někdy dříve tolik lidí sledovalo živě nějakou událost.“ řekl Shawn White, člen managementu Keynote Systems, který později dodal: „Je těžké se připravit na něco, co jsme ještě nikdy nezažili. Ale z pozitivní stránky věci – slyšel jsem dokonce předpovědi, že by internet mohl úplně zkolabovat, což se nakonec nestalo.“

 

Největší zpravodajské médium na světě, CNN, zaznamenalo na svých stránkách rekord v živém vysílání online, když inaugaraci ve stejnou chvíli sledovalo 21,3 miliónů uživatelů z celého světa.

 

 

Byl pro vás článek přínosný?