Hlavní navigace

Oblíbené stories najdete už i na Twitchi. Hlavním cílem je podle podle vývojářů větší propojení streamera s komunitou

18. 10. 2023

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Populární streamovací platforma Twitch vypouští mezi své uživatele funkcí příběhů, skrze které mohou streameři komunikovat se svými fanoušky, pokud zrovna nevysílají.

Twitch, světově populární streamovací platforma, obohacuje svoji platformu o novou funkci, která je primárně zaměřená pro streamery. Jedná se totiž o příběhy (stories), které můžete dobře znát například z Instagramu, Facebooku nebo dalších sociálních sítí. Novinka přichází na platformu ještě před TwitchConem, který se bude tento rok konat v Las Vegas.

Stories mohou využívat všichni streameři, kteří mají za posledních 30 dní odstreamováno alespoň 45 minut a jejich reels zůstanou na „zdi“ viset 48 hodin. Pokud mají alespoň 30 subscriberů, mohou pro ně vytvářet exkluzivní stories, které zůstanou skryty zrakům obyčejných followerů.

Na oficiálním blogu Twitche stojí, že hlavní myšlenou stories je snaha o propojení streamerů s jejich fanoušky, jelikož nemožnost sdílet okamžiky ze svého života přímo na platformě Twitch údajně omezovalo dosah streamerů. Příběhy bude možné zobrazit v mobilní aplikaci a uživatelé si budou moci nastavit, aby jim přišlo oznámení o novém příběhu jejich oblíbených streamerů.

Když ban, tak pořádně. Twitch umožní streamerům kompletní zákaz sledování jejich vysílání Přečtěte si také:

Když ban, tak pořádně. Twitch umožní streamerům kompletní zákaz sledování jejich vysílání

Streameři mohou do svých příběhů mimo klasické fotografie či videa vkládat i klipy ze svého (nebo jiného) kanálu. V následujících měsících mají stories obohatit nové funkce, jako je vytváření anket nebo označování dalších streamerů. Na vytvořené příběhy mohou fanoušci stejně jako na jiných platformách reagovat pomocí Twitch emotikonů, streamerům pak bude k dispozici systém sledující počet shlédnutí a reakcí.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Kmenový redaktor webu Cnews, kde se zaměřuje především na recenze hardwaru. Pro PCWorld sleduje novinky ze všech možných IT oblastí.