Hlavní navigace

Obří kulaté LCD od Alienware

10. 1. 2008

Sdílet

I Alienware se na CES 2008 prezentuje velmi dobře. Kulaté LCD s šíleným poměrem stran 32:10 a latencí 0,02ms. Tak to tu opravdu ještě nebylo.

Alienware své LCD prezentuje jako prototyp herního LCD nové generace. K hraní má být LCD určeno hlavně z důvodu téměř nulové prodlevy. 0,02ms se ve srovnání s 2ms u dnešních nejlepších LCD jeví opravdu směšné. Alienwaru se to povedlo díky tzv. "zadní projekci obrazu" (rear projection type).

Panel s prapodivným názvem "The grey LED lit Curved Seamless Display" má úhlopříčku 24" (opravdu netuším jak byla vzhledem ke kulatosti panelu měřena) a nativní rozlišení 2880x900, což dává šílená poměr stran 32:10. Nutno však dodat, že podle dostupných screenů na něm hry vypadají krásně a nějaké závody bych si opravdu s chutí zahrál.

Pokud si myslíte, že vše skončí u prototypu, tak jste na omylu. Vystavovaný kousek je sice prototyp, ale Alienware je chce přibližně v polovině tohoto roku začít běžně prodávat za zatím blíže nezveřejněnou cenu. Ta bude zřejmě pěkně vysoká, ale to už je pochopitelné.

- - Tomáš Šulc