Hlavní navigace

Obří stánek Asusu na CeBITu

5. 3. 2008

Sdílet

Veletrh CeBIT konečně začal, pojďme se proto podívat na některé zajímavé výrobky, které jsou na této akci ke spatření. Jeden z velkých stánků se spoustou novinek má také společnost Asustek.

CS24

Pojďme se podívat na jednotlivé produkty Asus, tedy hlavně na ty, které připoutaly nejvíc pozornosti laické i odborné veřejnosti:



Jako první je k vidění nový vylepšený mininotebook Asus Eee, u kterého výrobce zvětšil displej z 7" na 8,9". Navýšena byla také kapacita Solid State disku ze 4GB na 8GB.



Za pozornost stojí nenápadná základní deska s názvem Asus P5QC. Pod chladiči této desky se totiž skrývá horká novinka Intelu - zbrusu nový čipset Intel P45 Express.



Další zajímavou deskou je Asus Maximus II Extreme, vylepšená verze současných Asus Maximusů Formula a Extreme. Tato deska však nemá čipset Intel X38, nýbrž výběrový Intel X48.



Nové základní desky Asusu zakončuje Asus velkou tabulí s přehledem všech významnějších mateřských desek, které kdy tato společnost vydala.



K vidění však samozřejmě nejsou jen desky, ale například také dva ATI Radeony HD3870X2 v zapojení Crossfire. Samozřejmě v podání Asus...



...nebo také nový chladič Triton 79, nástupce Asus Square...



..anebo 24" LCD panel s rozlišením 1920x1200 a integrovanou 1.3MPx webovou kamerou,



který můžete připojit například k novému miniPC Asus Nova P22, o kterém výrobce tvrdí, že patří k nejmenším "stolním" počítačům na světě.

- - Tomáš Šulc