Hlavní navigace

Ochraňte svůj PC s Windows 7 i po ukončení podpory - 5.díl

6. 3. 2020

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Rozlučte se s legendou.

Předcházející díl

 

I dnes, kdy Microsoft uvedením operačního systému Windows 10 napravil ty největší omyly operačního systému Windows 8 a vydává jej za nejlepší vlastní operační systém, existuje ještě docela dost fanoušků, kteří nedají na operační systém Windows 7 dopustit. Ptáte se proč? Jednoduše proto, že zůstává svůj, a protože prostě funguje.

Lépe řečeno fungoval až do 14. ledna 2020, kdy firma Microsoft ukončila rozšířenou podporu Windows 7. Operační systém Windows 7 tímto datem odešel.

Nainstalujte antivirus

Zabezpečte svůj počítač pomocí antiviru

Se zdarma dostupným antivirový program, který Microsoft nabízí uživatelům Windows, vystačí naprostá většina uživatelů. Smutným faktem je skutečnost, že s koncem podpory Windows 7 skončí i zasílání aktualizací pro tento antivirový program. Program Windows Security Essentials to totiž má za sebou také. Nyní, když váš počítač nebude dostávat žádné bezpečnostní aktualizace, je nutnost jeho ochrany ještě zásadnější. Ochrana pomocí antivirového řešení firmy McAfee, které jste dostali s novým počítačem, je také k ničemu, pokud jeho platnost vypršela.

S aktivovanou verzí tohoto antivirového řešení pravděpodobně vystačíte, nicméně existují i lepší alternativy. Naprostá většina bezpečnostních balíků bude minimálně ještě po nějakou dobu operační systém Windows 7 podporovat, proto se zkuste podívat i po něčem jiném. Na základě našich testů jednoznačně pozitivně vychází třeba následující bezpečnostní balíky: Norton Security Premium, Bitdefender Total Security, Kaspersky Security Cloud, ESET Internet Security a další. Bezpečnost vašeho počítače můžete zajistit i pomocí zdarma dostupných bezpečnostních řešení, nicméně pokud potřebujete používat operační systém Windows 7, pak jednoznačně doporučujeme přejít na nějaká placená řešení. Moderní bezpečnostní řešení totiž obsahují daleko více nástrojů než jen antivirus – dokážou vás ochránit před phishingem, škodlivými reklamními okny, útoky na internetový prohlížeč a elektronickou poštu atd. Používáte-li tedy nějaký nepodporovaný operační systém, pak vězte, že investice do plně vybaveného bezpečnostního řešení představuje velmi dobrou investici.

Jak již bylo uvedeno výše, mezi nejlepší bezpečnostní balíky, na které spoléhá v současnosti většina uživatelů, patří bezpochyby bezpečnostní řešení Norton Security Premium, nicméně samozřejmě existují i další možnosti. Ještě jednou: podívejte se na drobný seznam oceňovaných bezpečnostních balíků uvedený výše. Nezapomeňte siale při výběru zkontrolovat, že vámi vybrané řešení bude dostatečně dlouho podporovat operační systém Windows 7. Například bezpečnostní řešení Norton i dnes funguje i ve Windows XP!

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?