Hlavní navigace

OCZ představil 4GB DDR2 1GHz

21. 1. 2008

Sdílet

Možná si myslíte, že DDR2 paměti jsou mrtvé, a výrobci už jejich vývoj ukončili. Není tomu však tak. Společnost OCZ například představila kit DDR2 pamětí o kapacitě 4GB pracující na frekvenci 1GHz.

CS24

Ne každá základní deska bez problémů zvládne ukočírovat 4 paměťové moduly. To je také jeden z důvodů, proč výrobci operačních pamětí uvádějí na trh paměťové moduly s kapacitou 2GB, v kitu celkem 4GB. Jeden takový kit v minulých dnech představila společnost OCZ. Jedná se o DDR2 paměti, které pracují na frekvenci 1GHz.

Výrobcem doporučené nastavení pamětí pro tuto frekvenci je latence 5-5-5-15 při 2.1V. Paměti jsou navíc vybaveny chladiči Xtreme Thermal Covection. Zbývá ještě dodat, že pokud si plánujete 4GB operační paměti zakoupit, měli byste přejít na 64-bitový operační systém, protože 32-bitové aplikace dokáží pro jeden program využít maximálně 2GB paměti, a navíc kvůli alokaci paměti ostatních komponent přicházíte natrvalo až o 1GB paměti. 64-bitový operační systém žádný z těchto neduhů samozřejmě nemá.

Nové OCZ XTC paměti budou na trhu dostupné v nejbližších dnech za cenu 160 amerických dolarů (3500Kč včetně DPH) a výrobce na ně poskytuje doživotní záruku.

- - Tomáš Šulc