Hlavní navigace

Odpovědní lidé v Microsoftu rozhodli

1. 11. 2007

Sdílet

Odpovědní lidé v Microsoftu rozhodli – Windows XP se budou prodávat o 5 měsíců déle, než bylo původně určeno. ...


Odpovědní lidé v Microsoftu rozhodli – Windows XP se budou prodávat o 5 měsíců déle, než bylo původně určeno. To je jistě pozitivní zpráva, alespoň z hlediska uživatelů. Windows XP se původně měla prodávat pouze do konce ledna příštího roku. Microsoft však oznámil, že tuto lhůtu prodlužuje, a Windows XP tudíž bude možné pořídit přinejmenším do konce června příštího roku. Microsoft tak rozhodl na základě telefonátů a e-mailů rozzlobených zákazníků, kteří nechtějí ani s novými počítači přecházet na Windows Vista. Windows XP jsou jednoduše i 8 měsíců po vydání podle Microsoftu revolučních a ve všech ohledech převratných Windows Vista populární a lidé si je stále ve velké míře pořizují do nových PC.
Microsoft to oficiálně zdůvodňuje tak, že chce dát lidem více času sžít se s novými Windows, osobně si však myslím, že je to pouze prázdná věta (Microsoft musel odložení nějak zdůvodnit). Mike Nash, viceprezident Microsoftu pro management Windows, k odložení řekl: „Byli jsme příliš ambiciózní, když jsme chtěli Windows XP stáhnout z prodejů pouhý 1 rok po vydání Windows Vista.“
O tom, že nové Windows Vista nejsou až tak populární, jak by si Microsoft představoval, svědčí navíc ještě jeden fakt. Microsoft se tento týden totiž rozhodl, že majitelům licencí na Windows Vista Business a Ultimate (32 i 64bitových verzí) umožní v případě jejich zájmu bezplatný a bezproblémový přechod na Windows XP Professional.
Že by Windows Vista v očích zákazníků opravdu nebyla takový trhák, jak se lidé v Microsoftu domnívají?

www.microsoft.cz