Hlavní navigace

Office 2024 jsou tady. Za jednorázový poplatek navždy, ale bez nových funkcí

Sdílet

 Autor: Fotolia © Hanker
Za jednorázový peníz můžete získat nejnovější verzi Wordu, Excelu, PowerPointu i Excelu.

Jsou tomu tři roky, co Microsoft vydal balík Office 2021. Neusíná však na vavřínech a předplácený, vždy dostupný online balík Microsoft 365 byl mezitím průběžně vylepšován a aktualizován. 

Ne každý je však softwarem jako službou nadšen. Pokud byste raději za software zaplatili jednorázovou částku, máme pro vás dobrou zprávu: Microsoft právě vydal Office 2024 pro běžné uživatele.

Vyvíjíte už podnikové aplikace s pomocí AI nástrojů?

Základní verze Office 2024 se jmenuje Office Home – jak vidno, Microsoft pokračuje ve své tradici příšerných značek – a obsahuje aplikace Microsoft Word, Excel, PowerPoint, Outlook a OneNote za cenu 150 dolarů pro PC i Mac. 

K dispozici je také verze Office Home & Business, která přidává komerční licence, což má význam opravdu jen v případě, že je vaše firma dostatečně velká na to, aby měla personální oddělení, za 250 USD. Pokud potřebujete instalovat kancelářský balík na pět a více počítačů, poraďte se s obchodním oddělením Microsoftu o hromadném licencování a připravte se na tvrdý upsell na Microsoft 365.

Velkým lákadlem balíku Office 2024 je, že si jej můžete zakoupit jednou a používat jej navždy – nebo alespoň tak dlouho, dokud bude Microsoft udržovat v provozu servery pro ověřování nákupu. 

Podzimní Computerworld 10/2024 je tady Přečtěte si také:

Podzimní Computerworld 10/2024 je tady

Stojí však za zvážení i v případě, že patříte mezi zkušené uživatele, protože nabízí vyšší výkon, aktualizované úpravy rozhraní a více nástrojů pro analýzu dat a vkládání obrázků do aplikace Excel a také podporu nových funkcí standardu OpenDocument ODF 1.4.

Funkce Cameo v aplikaci PowerPoint navíc umožňuje vložit do snímku živý obraz z kamery. Nedělejte to. Prosím, nedělejte to. Pokud ukazujete prezentaci v aplikaci PowerPoint, buď už jste s někým v místnosti, nebo jste vidět skrz videohovor.

CS24

Všimněte si, že Office 2024 je časově ohraničená verze, což znamená, že všechny obsažené aplikace Microsoft byly sice čerstvě aktualizovány na nejnovější funkce, nebudou však dostávat další aktualizace. Chcete-li mít přehled o vyvíjejících se funkcích, budete chtít raději Microsoft 365.

Upozorňujeme také, že k počátečnímu ověření licence Office 2024 budete potřebovat účet Microsoft a připojení k internetu, ale poté by měla bez problémů fungovat, i když jste offline. Kompatibilní je s Windows 10 a 11.

 

Computerworld si můžete objednat i jako klasický časopis. Je jediným odborným měsíčníkem na českém a slovenském trhu zaměreným na profesionály v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT). Díky silnému zázemí přináší aktuální zpravodajství, analýzy, komentáře a přehledy nejnovejších technologií dříve a na vyšší odborné úrovni, než ostatní periodika na tuzemském trhu.

Obsah Computerworldu je určen odborníkům a manažerům z firem a institucí, kteří se podílejí na rozhodovacím procesu při nákupu ICT technologií. Jednotlivá čísla si můžete objednat i v digitální podobě.