Hlavní navigace

Online nákupy zážitků - vybředněte z nudy všedního dne

Sdílet

Radost našich blízkých je přáním snad každého z nás. Jednou z možností, jak jí dosáhnout, je darovat nezapomenutelný zážitek.

Člověk jako sběratel zážitků


Už od dětství sníme o zážitcích, o kterých víme, že se nám asi nikdy nesplní. Kluci chtějí být vojáky, nebo jezdit v popelářském voze. Holčičky si přejí být princeznami na zámku a jezdit v kočáře taženém koňmi. V mládí toužíme zažívat co nejvíce dobrodružství a nebezpečí. V dospělosti si chceme plnit dětské sny, cestovat i relaxovat. Díky agenturám na zážitky se tyto touhy mohou stát realitou.

Relaxace



Agentury na zážitky

První agentury na zážitky vstoupily na český trh v roce 2004, jejich velký boom pak nastal v roce 2006. Nyní jsou na našem trhu desítky zážitkových firem. Většina z nich prezentuje a prodává svoji nabídku zážitků na internetu. Patří mezi ně například Den jak sen (denjaksen.cz), Allegria (darky-jsou-zazitky.cz), Fan Motion (lide.fanmotion.cz), Esennce (esennce.cz), Eldorado (netradicnizazitky.cz), Adreams (adreams.cz), nebo Fine Travel (pozitkari.cz).

Balon

Myšlenkou zážitkových agentur je nabídnout lidem netradiční prožitky, se kterými se v běžném životě nesetkají. Hlavní předností takového zážitku je jeho silný emocionální dopad. Darovaná věc může snadno upadnout v zapomnění, ale silný zážitek přetrvá velmi dlouho. Lidé si pamatují pozitivní emoce, které za svůj život prožili, rádi na ně vzpomínají a vyprávějí o nich.


Zážitek pro každého


Zážitky jsou vhodným dárkem pro každého. V nabídkách zážitkových agentur objevíte dárky pro muže i ženy, pro páry i rodiny, stejně jako motivační a team buildingové dárky pro firmy.

PohodaNa internetových stránkách zážitkových firem si můžete vybrat z dárků adrenalinových (tandemový seskok padákem, zorbing, let stíhačkou, akrobatický let, pilotování formule, den s kaskadérem, den na bojišti), sportovních (squash s Janem Koukalem, snowkiting, lukostřelba, golf, skákací boty, vodní lyžování, lekce lezení), relaxačních (masáž, romantický víkend, pivní lázeň, let balónem, solná jeskyně), zájmových (pasení ovcí v Beskydech, ošetřovatelem v zoo, škola smyku, řízení bagru, poker nebo black jack u vás doma, malba na hedvábí, den v keramické dílně), gurmánských (romantická večeře na lodi, thajská kuchyně, čajový obřad, kurz sushi, středověká žranice, večeře na zámku), i rodinných (pohádkové představení, safari pro celou rodinu, čtyřkolky pro děti, vyhlídkový let, jízda na ponících)

ZorbingNejlevnější zážitky pořídíte okolo jednoho tisíce korun. Za tuto cenu můžete vyzkoušet například skijöring (jízda na lyžích tažených koněm), zorbing (kutálení se v obří kouli z kopce), skákací boty, různé druhy masáží, léčbu mrazem a další zážitky. Mezi nejdražší dárky patří let v Migu 31 k hranici vesmíru, do výšky 25 tisíc metrů. Agentura Den jak sen nabízí tento zážitek za 480 000 Kč, Fine Travel za 750 000 Kč.

 

 

 

CS24

 

Zakoupení zážitku

LetZážitky lze na internetových stránkách jednotlivých agentur vyhledávat obvykle podle lokality, ceny, nebo klíčového slova. Zážitkové agentury umožňují jak zakoupení konkrétního zážitku, tak objednání dárkového certifikátu ve vybrané hodnotě, aby si obdarovaný mohl vybrat akci podle vlastního uvážení. Certifikáty na zážitky jsou dodávány v dárkových krabičkách a mají platnost 6 až 12 měsíců. Během této doby by se měl jejich majitel dohodnou s agenturou na vyhovujícím datu pro uskutečnění zážitku.

Před výběrem zážitku se podívejte, jaké zkušenosti a reference vybraná agentura má. Vždy je lépe zakoupit zážitkový dárek u prověřené, nebo dobře hodnocené agentury.

Zážitky pro své blízké údajně nejčastěji nakupují ženy. Pokud se tedy i vy rozhodnete darovat zážitek někomu ze svých blízkých, možná se vám podaří splnit jeho životní sen.