Hlavní navigace

Online nákupy oblečení - nejen módní trend

Sdílet

Online nákupy oblečení dnes řada lidí vnímá spíše jako módní záležitost. Ve skutečnosti jsou však velmi praktické a dokáží ušetřit čas i peníze. Jejich předností je hlavně anonymita při prohlížení i výběru zboží a nezávislost na místě a čase.

Nákupy oblečení přes internet

Nákupu oblečení na internetu se nemusíte bát, výběr triček a topů je většinou bezproblémový. Pokud se dobře změříte a podíváte se do velikostních tabulek daného obchodu, mělo by vám sedět i spodní prádlo, šaty nebo kalhoty. Samozřejmě každý výrobce šije trochu jinak, takže se vyplatí, když jeho oblečení znáte a víte přesně, jakou velikost si koupit. Při prvním online nákupu neznámé značky je lepší objednat si jen pár kusů na zkoušku. Můžete si také vyhledat internetové diskuze a přečíst si zkušenosti zákazníků. Poněkud dobrodružný může být online nákup bot. Sandály nebo žabky si asi ještě vyberete, ale uzavřené boty je často lépe vyzkoušet "na živo". Naopak velmi snadno se na internetu nakupují doplňky jako kabelky, čepice, šátky nebo šály.

Vybrané zboží můžete většinou zaplatit platební kartou, bankovním převodem, nebo dobírkou - při převzetí zboží. Dobírka je v Česku zatím stále nejoblíbenějším způsobem platby a určitě se vyplatí při nákupu v internetovém obchodě, který ještě nemáte prověřený. Pokud vám vybrané oblečení nesedí, nebo se vám nelíbí, vždy máte možnost jej do 14-ti dnů vrátit.  

online_nakupy6

 

Online nákupy v češtině

Čeští uživatelé internetu často ještě nedůvěřují online nákupům v zahraničí a dávají přednost internetovým obchodům s českým telefonickým kontaktem. Důvodem bývá jazyková bariéra i obava z vysoké ceny dopravy. Pokud se ale v online nákupech naučíte "chodit", zjistíte, že nákupy v Anglii a Americe vás vyjdou často výrazně levněji. Navíc si nakoupíte značky, které v Čechách jen tak neuvidíte. Online nákupy pro pokročilé ale necháme na příště a podíváme se na zajímavé obchody s oblečením, které nabízí český internet:

 

Módní internetové butiky

Pokud hledáte originální a módní oblečení pro různé příležitosti, navštivte stránky Oblečení pro Tebe (in-obleceni.cz), nebo butik Radost (i-radost.cz). Naleznete zde pestrou škálu modelů – od romantických až po extravagantní. Nechybí ani zajímavé doplňky jako boty, čepice a šály. Vůni orientu vám domů přinesou šaty z obchodu Super - Orient (super-orient.com). Objevíte zde ale i opravdu krásnou nabídku šatů a topů na ples nebo večírek, navíc s možností nechat si vše upravit přesně na své míry. Milovnice drahého značkového oblečení a doplňkům ocení USA Boutique (usaboutique.cz). Jeho oblečení, hodinky, kabelky a další doplňky světoznámých značek jako Tommy Hilfiger, Paris Hilton, Guess, Gucci, Lacoste a Louis Vuitton uspokojí i ty nejnáročnější zákazníky. Počítejte ale s tím, že na tomto webu budete muset zboží zaplatit platební kartou, nebo bankovním převodem, už před dodáním. 

online_nakupy4

 

Sportovní móda na webu

Internetové obchody se sportovním oblečením, obuví a doplňky je možné roztřídit do několika kategorií. První skupinu tvoří internetové prodejny samostatných značek jako je Adidas (adidascz.cz), Alpine Pro (alpinepro.cz), Rogelli (rogelli.cz) a další. Druhým typem jsou obchody specializované na jeden druh sportu. Zde si většinou vyberete vše od sportovního náčiní až po oblečení. Příkladem může být cyklistický obchod Cyklomania (cykolmania.cz), tenisový obchod eTennis (etennis.cz), snowboardový obchod Snowboard Zezula (snowboard-zezula.cz), nebo golfový obchod Green Golf (green-golf.cz). Poslední kategorií jsou víceúčelové sportovní online obchody přinášející nabídku oblečení mnoha značek, pro různé typy sportů. K nim se řadí Sportobchod.com (sportobchod.com), Sportovniobchod.cz (sportovniobchod.cz), Sporteo (sporteo.cz) a řada dalších. Pokud hledáte určitou značku, nebo speciální vybavení pro jeden sport, většinou je nejlepší zadat si daný název do okna vyhledávače. Vyjede vám dlouhá nabídka stránek, které se zadaného tématu týkají. 

 

online_nakupy5

 

Online obchody pro těhulky

Pokud se bojíte, že ke konci těhotenství budete odkázány na jedny kalhoty a triko, protože oblečení na sebe už neseženete, navštivte některý z internetových obchodů s těhotenskou módou a hoďte klidně starosti za hlavu. Internetové nabídky jsou dnes tak pestré, že si zde nakoupíte vše – od spodního prádla, přes šaty a kalhoty, až po těhotenské kostýmky. Hezké oblečení objevíte na webu Těhotné.cz (tehotne.cz), Těhotenská móda (tehotenskamoda.eu), Těhotenská-móda.net (tehotenska-moda.net), nebo v e-shopu butiku Fanny (tehotenske-obleceni.cz).

E-shopy zásilkových společností

Své online katalogy a e-shopy mají na internetu i známé zásilkové společnosti Quelle (Quelle.cz), Neckermann (Neckermann.cz) a Otto (Otto-shop.cz). Nejen, že si jejich katalogy můžete prolistovat online, ale všechno zboží si i snadno prohlédne, porovnáte a nakoupíte.

Butiky se spodním prádlem

Snad nejznámějším českým internetovým ochodem se spodním prádlem je Astratex (astratex.cz). V současné době na jeho webu naleznete téměř 1300 vzorů spodního prádla a plavek. Určitě ale stojí zato navštívit i stránky se spodním prádlem Elegant (pradlo-elegant.cz), nebo Pěknou ženu.cz (peknazena.cz). Pokud zavítáte na web Pro naše muže (pronasemuze.cz), najdete zde stylové spodní prádlo pro svého partnera. (Navíc se potěšíte pohledem na vypracovaná mužská těla.)  

 

online_nakupy2

 

Internetový svět kabelek

CS24

Moderní žena se dnes neobejde bez stylové kabelky. Pojďme se tedy podívat na několik obchodů, v nichž tyto doplňky na internetu seženete. Na stránkách eBrasny (ebrasny.cz)  objevíte perfektní kolekci kabelek na notebook značky Mango Tango. K dostání jsou v rozmanitých barvách a textiliích, které doladí vzhled každé businessmanky. Zajímavé tašky a kabelky pro obchod i do města nabízí také eTasky (etasky.cz). Módní kabelky různých značek a cenových kategorií nabízí PAMM – Svět kabelek (svet-kabelek.cz). Nejlevnější kabelku zde pořídíte za 400 Kč, tu nejdražší za 10 000 Kč. Pokud upřednostňujete opravdu luxusní kabelky a doplňky světoznámých značek, bude se vám líbit obchod Sekora (sekora.cz), Mose (mose.cz) – specializuje se na značku Guess, nebo Beinstyle (beinstyle.cz). Společnost Beinstyle nabízí také možnost zapůjčení značkových kabelek. Například půjčení kabelky Louis Vuitton na tři dny vás přijde na necelých 1000 Kč.

Komentář: Nabídky internetových obchodů jsou dnes stejně pestré a bohaté jako výběr v obchodech kamenných. E-shopy nemohou asi nikdy zcela nahradit standardní kamenné obchody, ale již dnes existuje řada lidí, kteří nakupují oblečení téměř výhradně přes internet. Na internetu se vám navíc otevírá celý svět – a to doslova. Můžete nakupovat v kterékoliv zemi, bez nutnosti cestovat. Nákupům oblečení v zahraničí bude věnován náš příští díl.