Hlavní navigace

OnlineFamily.Norton bude letos zdarma

5. 5. 2009

Sdílet

Společnost Symantec oznámila spuštění nové služby určené k ochraně dětí na Internetu. Služba s ročním předplaceným odběrem v hodnotě 60 dolarů bude poskytována zdarma do 1. ledna 2010.

Podle Symantecu tato služba nefunguje jako tradiční produkty s funkcí rodičovského zámku, které se zaměřují pouze na blokování a sledování činností dětí online. Má rodičům pomoci získat kontrolu nad "šedými" oblastmi internetu.

Řešení má mj. nabídnout skutečnou transparentnost – Při nastavování služby jsou rodiče a děti vedeni ke společnému zamyšlení a vytvoření domácích pravidel pro činnosti online. Děti vždy vědí o tom, že je služba OnlineFamily.Norton v počítači aktivní, a kdykoli také mohou zobrazit domácí pravidla, která se svými rodiči vytvořily. Rodiče mohou zobrazovat slova a fráze, které dítě hledá na webech jako Google, YouTube a Wikipedia, a vidí, kam se pomocí nich dostane online. Tato funkce také dává rodičům představu o tématech, o která se jejich dítě zajímá.

Služba OnlineFamily.Norton sleduje činnost ve společenských sítích, jako jsou Facebook a MySpace, a nabízí možnost podívat se, jak děti popisují svoji osobu, když se přihlašují, a jak často se přihlašují.

Symantec nabízí OnlineFamily.Norton na adrese http://onlinefamily.norton.com.