Hlavní navigace

Opatřete si ukrývané motivy plochy pro Windows 10 - 1.díl

2. 7. 2017

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Ve Windows Store se dá najít téměř 175 motivů pracovní plochy. K těmto motivům se však můžete dostat i bez použití zmiňovaného internetového obchodu Microsoftu.

Hledáte-li způsob, jakým si vylepšit vzhled vaší pracovní plochy, pak vězte, že ve Windows Store se v době psaní tohoto článku nachází 175 motivů určených pro Windows 10 Creators Update. Pokud je však budete chtít najít, pak se připravte na to, že to nebude nijak jednoduché. Pokud totiž zadáte klíčové slovo "motiv", popřípadě anglický výraz "theme", pak se vám zobrazí spousta nejroztodivnějších aplikací a dalších nepotřebných položek, zkratka všechno možné, jen ne to, co hledáte.

Úvod

Musíte na to totiž jít úplně jinak. Jedinou schůdnou cestou, jak se dostat k motivům pro Windows 10 Creators Update, je odkaz v aplikaci Nastavení. Jakmile se tam tímto způsobem dostanete, můžete si odtud doslova odnést tolik motivů pracovní plochy, kolik budete potřebovat.

Ptáte se, co se vlastně rozumí pod slovním spojením motiv pracovní plochy? Myslete si třeba, že se jedná o jakýsi kostým pro vaši pracovní plochu. Jeho součástí je obrázek na pozadí pracovní plochy, podoba Hlavního panelu či barva titulkových pruhů oken. Dalšími komponentami pak je i sada zvuků či podoba kurzoru myši. Všechny tyto prvky jsou navrženy tak, aby poskytly vašemu počítači určitý vzhled a aby umožnily uživateli příjemnou a pohodlnou práci s počítačem.

Motivy dostupné ve Windows Store se obvykle nezabývají ani tak systémovými zvuky doprovázejícími výskyt různých událostí ve Windows, ale poskytují nová pozadí pracovní plochy, mění vzhled titulkového pruhu u oken, či dokonce vzhled ukazatele myši.

Tak například jedním z motivů pracovní plochy pro Windows 10 je motiv Alaskan Landscapes od autorky Kyle Waters, která obsahuje 15 obrázků pro pozadí pracovní plochy, hnědý titulkový pruh pro okna a kurzor myši Windows Aero. Popravdě řečeno vypadá kurzor Aero prakticky stejně jako výchozí kurzor ve Windows 10, a tak v tomto případě od něj příliš mnoho neočekávejte.

Klepnutím na odkaz Získejte další motivy ze Storu se dostanete ke spoustě motivů určených pro Windows 10

CS24

 

Pokračování