Hlavní navigace

OpenAI narazila na výkonnostní strop a pozastavila registraci dalších předplatitelů ChatGPT

17. 11. 2023

Sdílet

 Autor: Depositphotos
ChatGPT se již delší dobu potýká s nedostatkem počítačového výkonu. Nedávno však nápor nových předplatitelů dosáhl pomyslného výkonnostního stropu a Sam Altman, výkonný ředitel společnosti Open AI, musel dát novým zájemcům stopku.

ChatGPT je čím dál více oblíbenější. Dokonce až tak moc, že počet nových předplatitelů ve čtvrtek 15. listopadu přesáhl únosnou mez a výkonný ředitel Sam Altman musel dát nově příchozím prozatímní stopku. Až do odvolání tak OpenAI nebude přijímat žádné další předplatitele. Tato nepříjemná novinka přichází jen krátce poté, co společnost na jejich první vývojářské konferenci oznámila tučnou porci novinek.

Že je nedostatek výpočetního výkonu při práci v ChatGPT znát, musel během nejvíce vytížených hodin pocítit snad každý uživatel tohoto chatbota. OpenAI však musí kvůli nedostatku výkonu omezit i komerční API. Skrze obrázkový generátor DALL-E 3 mohli uživatelé generovat hned 4 obrázky najednou, nyní (i v ChatGPT Plus) jim chatbot generuje obrázky už jen po kusech.

OpenAI spustí GPT-4 Turbo a nabídne možnost vytvořit si „vlastní GPT“ Přečtěte si také:

OpenAI spustí GPT-4 Turbo a nabídne možnost vytvořit si „vlastní GPT“

Nabízí se tak otázka, zda ChatGPT tak trochu nepředběhl svoji dobu. Navíc dokud nebude uspokojena poptávka u ChatGPT 4, jen těžko bude společnost pomýšlet na ChatGPT 5. Společnost OpenAI se namísto toho vrhá na rozšiřování stávajícího ekosystému a ve hře je také vlastní AI čip, který by společnosti ušetřil nemalé peníze.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Kmenový redaktor webu Cnews, kde se zaměřuje především na recenze hardwaru. Pro PCWorld sleduje novinky ze všech možných IT oblastí.