Hlavní navigace

OpenAI spouští ChatGPT v „podnikové kvalitě“

1. 9. 2023

Sdílet

 Autor: Depositphotos
OpenAI představila nejnovější verzi své služby ChatGPT, která je vybavena bezpečnostními funkcemi a funkcemi ochrany soukromí na podnikové úrovni.

Společnost OpenAI představila službu ChatGPT Enterprise, verzi své služby generativní umělé inteligence, která umožňuje firmám rozhodovat o způsobu trénování modelu a o tom, jak dlouho může uchovávat firemní data použitá k tomuto účelu.

Školíte své zaměstnance ohledně využití možností AI?

Nová služba ChatGPT také nabízí vyšší zabezpečení a ochranu soukromí díky použití šifrování dat v klidu (AES-256) a při přenosu (TLS 1.2+) a jednotného přihlašování pomocí jazyka SAML (Security Assertion Markup Language) pro podnikovou autentizaci.

OpenAI také otevřela pásmo pro připojení organizací k GPT-4, velkému jazykovému modelu (LLM), na kterém je ChatGPT založen a na kterém je vycvičen. Společnost plánuje nabídnout „neomezený přístup k LLM vyšší rychlostí“ a vstupy a následná okna s kontextem o délce 32k tokenů, které jsou čtyřikrát delší než dříve. Jeden token jsou přibližně 4 znaky nebo 0,75 slova. Pro srovnání, Shakespearova sebraná díla mají podle OpenAI přibližně 900 000 slov nebo 1,2 milionu tokenů

„Znamená to další krok směrem k asistentovi s umělou inteligencí pro práci, který pomáhá s jakýmkoli úkolem, chrání vaše firemní data a je přizpůsoben vaší organizaci,“ uvedla OpenAI v příspěvku na blogu.

Chcete dostávat do mailu týdenní přehled článků z Computerworldu? Objednejte si náš mailový servis a žádná důležitá informace vám neuteče. Objednat si lze také newsletter To hlavní, páteční souhrn nejdůležitějších článků ze všech našich serverů. Newslettery si můžete objednat na této stránce.

„V ChatGPT Enterprise vlastníte a kontrolujete svá firemní data. Netrénujeme na vašich firemních datech ani konverzacích a naše modely se neučí z vašeho používání. ChatGPT Enterprise odstraňuje veškerá omezení používání a pracuje až dvakrát rychleji."

OpenAI také nabízí nástroj „tokenizátor“, jehož prostřednictvím mohou uživatelé zjistit, kolik tokenů text produkuje.

Start-up se sídlem v San Francisku také uvedl, že verze ChatGPT Enterprise má novou administrátorskou konzoli s hromadnou správou členů, ověřováním domén a zásuvným modulem analytického panelu pro přehled o používání – dříve známým jako Code Interpreter.

„Tato funkce umožňuje technickým i netechnickým týmům analyzovat informace během několika sekund, ať už jde o finanční výzkumníky, kteří zpracovávají tržní data, marketéry analyzující výsledky průzkumů nebo datové vědce ladící skript ETL (ETL znamená extract, transform and load)."

ChatGPT a další generativní modely umělé inteligence byly vycvičeny k porozumění přirozenému jazyku a kódu a mohou poskytovat textové výstupy v reakci na uživatelské vstupy nebo dotazy. Vstupy do GPT se také označují jako „prompty či výzvy“. Navrhování podnětů je v podstatě způsob, jakým uživatelé „programují“ model GPT, obvykle poskytnutím instrukcí nebo některých příkladů, jak úspěšně dokončit úkol; tento proces se nazývá prompt engineering.

GPT lze použít v široké škále úloh, včetně generování obsahu nebo kódu, shrnutí, konverzace, tvůrčího psaní a dalších.

Nové nastavení ve Windows 11 zabrání aplikacím, aby vás špehovaly Přečtěte si také:

Nové nastavení ve Windows 11 zabrání aplikacím, aby vás špehovaly

Většina LLM, jako je GPT-4 společnosti OpenAI, je předem vyškolena jako stroje pro predikci dalších slov nebo obsahu – tak je většina podniků používá takříkajíc out of the box. A přestože chatboty založené na LLM vyprodukovaly svůj podíl chyb, předtrénované LLM fungují relativně dobře při vytváření většinou přesného a přesvědčivého obsahu, který lze přinejmenším použít jako odrazový můstek pro další úkoly.

Mnohá odvětví však vyžadují více přizpůsobené LLM, takové, které rozumí specifickému žargonu a vytvářejí obsah na míru uživatelům. LLM pro zdravotnictví například mohou potřebovat zpracovávat a interpretovat elektronické zdravotní záznamy (EHR), navrhovat léčbu nebo vytvářet souhrn zdravotní péče o pacienta na základě poznámek lékaře nebo hlasových záznamů. LLM vyladěný pro odvětví finančních služeb může shrnovat hovory o výnosech, vytvářet přepisy schůzek a analyzovat podvody za účelem ochrany spotřebitelů.

Zákazníci OpenAI budou moci bezpečně rozšířit znalosti ChatGPT o firemní data tím, že jej připojí k aplikacím, které již používají, ale tato funkce se podle mluvčího teprve vyvíjí. Z tohoto důvodu, který je zahrnut v ceně, nabízí společnost OpenAI zákazníkům bezplatné kredity pro používání svých rozhraní API, pokud potřebují rozšířit OpenAI do plně vlastního řešení pro organizaci.

ChatGPT Enterprise je k dispozici již nyní; společnost OpenAI neuvedla žádné podrobnosti o cenách, které budou záviset na potřebách podniků.

 

Computerworld si můžete objednat i jako klasický časopis. Je jediným odborným měsíčníkem na českém a slovenském trhu zaměreným na profesionály v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT). Díky silnému zázemí přináší aktuální zpravodajství, analýzy, komentáře a přehledy nejnovejších technologií dříve a na vyšší odborné úrovni, než ostatní periodika na tuzemském trhu.

Obsah Computerworldu je určen odborníkům a manažerům z firem a institucí, kteří se podílejí na rozhodovacím procesu při nákupu ICT technologií. Jednotlivá čísla si můžete objednat i v digitální podobě.

Byl pro vás článek přínosný?