Hlavní navigace

Opposing Fronts jako pokračování Company of Heroes

6. 4. 2007

Sdílet

THQ oficiálně představují druhou kapitolu úspěšné válečné RTS...

Všichni fanoušci vynikající realtimové strategie Company of Heroes od zkušeného týmu Relic Entertainment se mohou začít těšit na chystané pokračování, jehož vydání je plánováno na letošní podzim. Novinka s podtitulem Opposing Fronts nemá být plnohodnotným druhým dílem ani samostatným datadiskem, ale spíše jakousi druhou kapitolou, jež přinese dvě nové singleplayerové kampaně a obohatí stávající multiplayer.

V Company of Heroes: Opposing Fronts si zahrajete za British 2nd Army, s nimiž budete osvobozovat francouzské Caen, ale o vaši přízeň se překvapivě přihlásí i záporňáci German Panzer Elite při obraně před spojeneckými vojsky v operaci Market Garden. Dvě nové frakce samozřejmě nabídnou další jednotky a rovněž obohatí multiplayerovou hru, jelikož Opposing Fronts bude kompatibilní s původní Company of Heroes a počet stran v multiplayeru se vyhoupne na čtyři kousky. Pokud tedy nedáte dopustit na střety s ostatními hráči z celého světa, oceníte i nové multiplayerové módy, jež pro vás autoři připravují.

Velkou změnou má být i značně vylepšený Essence Engine, který přinese podporu DirectX 10 a tím nabídne podstatně lákavější vizuální efekty pro všechny hráče, kterým to grafická karta a operační systém dovolí. S tím ostatně souvisí i systém počasí, jež má navíc přímo ovlivňovat dění na bojišti. Autoři dále slibují vylepšené strategické i taktické prvky, persistentní mise nebo kvalitnější umělou inteligenci bojových vozidel a tanků.

Opposing Fronts tedy jistě naservíruje spoustu kvalitních herních zážitků nejen všem fanouškům původní hry, ale rovněž dalším virtuálním stratégům, kteří ke Company of Heroes z nějakých nepochopitelných důvodů dosud nepřičichli. Jen doufejme, že Relic Entertainment a THQ dodrží slibované vydání a neposunou jej na předvánoční období.

Autor článku