Hlavní navigace

OQO má nové ultramobilní PC s dotykovým OLED displejem

9. 1. 2009

Sdílet

Společnost OQO, která je známá výrobou ultramobilních počítačů, představila nový přístroj, označovaný jako Model 2+, který má za cíl nabídnout schopnosti plnohodnotného PC v kapesním provedení.

Model 2+ je určen hlavně mobilním profesionálům, kteří vyžadují vysoký výkon a 3G konektivitu pro připojení k internetu, kterou zde zajišťuje čipset Gobi od Qualcommu a podporuje protokoly CDMA2000, EV-DO (Evolution-Data Optimized) a HSPA (High Speed Packet Access). Samozřejmostí je i podpora Wi-Fi a/b/g.

Zařízení pohání procesor Atom ze série "Z" s frekvencí až 1,86 GHz, baterie vydrží standardně 3,5 hodiny provozu (akumulátor s dvojnásobnou kapacitou pak 7 hodin), maximum osazené paměti je 2 GB a podporovaný je i OS Windows Vista. Model 2+ má nabídnout podle slov výrobce dvojnásobný výkon, než předchozí generace těchto zařízení a během roku by se měly objevit i modely s procesory Via C7-M. Širokoúhlý displej využívá OLED technologii a má úhlopříčku 5 palců (s rozlišením 800 x 480 pixelů).

Model 2+ má rozměry 14,24 x 8,38 cm, je vybaven plnohodnotnou klávesnicí a jeho cena má začínat na 999 dolarech (verze s procesorem Atom na frekvenci 1,33 GHz, pevným diskem s kapacitou 60 GB a operačním systémem Windows XP), ovšem dostupný bude až od poloviny roku 2009 a momentálně je k vidění na veletrhu CES v Las Vegas.