Hlavní navigace

Ovládejte počítač pomocí telefonu s Androidem – 4. díl

23. 5. 2013

Sdílet

 Autor: (c) goodluz - Fotolia.com
Dnes nás čeká seznámení s programem VLC Direct Pro Free, který se dá použít jak pro přehrávání multimédií, tak jako kanál pro streamování obsahu do vašeho mobilního telefonu.

Abychom jej mohli použít, nainstalujeme si v dnešním díle aplikaci VLC, kterou odpovídajícím způsobem nakonfigurujeme.

Dálkové ovládání najdeme dnes i u další spotřební elektroniky a nejen tam. Jenže pokrok nezastavíte, a tak většinu domácí elektroniky dnes zastupuje počítač a klasický dálkový ovladač mobilní telefon. Pojďte si přečíst, jakým způsobem si můžete proměnit svůj mobilní telefon s operačním systémem Android na funkční dálkové ovládání svého počítače!

 

1. díl – Vzdálené ovládání počítače? Žádný problém!

2. díl – Ujistěte se, že je váš počítač správně nakonfigurovaný

3. díl – Pomocí Unified Remote budete moci ovládat svůj počítač pomocí mobilního telefonu

 

VLC Direct Pro Free představuje to nejlepší z obou světů

Pokud potřebujete jednu jedinou aplikaci, která bude umět pracovat jako dálkový ovladač pro multimédia, tak jako kanál pro streamování multimédií z počítače do vašeho mobilního telefonu, pak VLC má přesně něco pro vás – ovšem pouze tehdy, pokud již používáte VLC pro přehrávání veškerého vašeho videa. Pokud tomu tak náhodou není, nevadí, ostatně můžete začít VLC používat třeba hned. Jedná se totiž o aplikaci šířenou pod licencí open source, která je multiplatformní a patří mezi nejlepší přehrávače multimédií vůbec. Stáhnout si ji můžete přímo z internetových stránek programu VLC.

Dále stačí jen spustit program VLC a vybrat z rozevírací nabídky Tools položku Preferences. Poté vpravo dole změňte položku Simple na All. Následně v nabídce vlevo rozevřete položku Interface a klepněte na položku Main interfaces. Zde by se měla nacházet položka Web, kterou povolte. Nyní nabídku Preferences zavřete, ale nechte prozatím VLC samotné spuštěné.

V programu VLC se nachází nepřeberná spousta možností konfigurace. Vám však stačí povolit rozhraní Web, přes které budete streamovat multimediální obsah z počítače do svého mobilního telefonu

V následujícím díle se budeme věnovat již zmiňované aplikaci VLC Direct Pro Free, kterou si stáhneme, nainstalujeme a zprovozníme. Chybět nebude ani podrobnější popis ovládacích prvků a vůbec celého uživatelského rozhraní programu.

 

Byl pro vás článek přínosný?