Hlavní navigace

Painkiller se dočká pokračování

11. 4. 2009

Sdílet

Kdo si myslel, že série frenetických stříleček Painkiller už je zapomenuta, neměl pravdu. Společnost JoWood se rozhodla připravit nový díl.

Kdo si myslel, že série frenetických stříleček Painkiller už je zapomenuta, neměl pravdu. Společnost JoWood se rozhodla připravit nový díl. Hra je vybavena nepříliš nápaditým podtitulem Resurrection, tedy jakési zmrtvýchvstání a podle tiskové zprávy JoWoodu by se na trhu měla objevit koncem tohoto roku.

Nečekejte ale žádné velké změny oproti předchozím dvěma dílům. Spíše naopak. Vydavatel se rozhodl fungující mechanismy vymačkat až na dřeň. A tak se budete muset spokojit s pět let starým grafickým enginem, jenž bude dovybaven o grafické efekty typu Motion Blur. Popravdě, přinejmenším po této stránce bychom čekali více. Jsme přece jen v next-gen věku, nebo ne?

Jako obvykle se vžijete do role hrdiny, který svou osudovou cestu začíná tím, že vstane z mrtvých a je pořádně naštvaný, takže rozstřílí všechno, na co přijde. Obzvlášť se mu zamlouvají nejrůznější pekelnická monstra.

Od příběhu tedy mnoho nečekejte - bude to typická žánrová splácanina. Jen doufáme, že se podaří zachovat hratelnost původního Painkillera, protože ta by i v dnešní době mohla přilákat spoustu hráčů.

A také doufáme, že JoWood nepotvrdí tradici toho, že vydává hry nedokončené a zabugované. Jsme trochu nejistí z toho, že vývoj převzala zcela neznámá firmička Homegrown, ale třeba nakonec příjemně překvapí.

CS24

Zdroj: tisková zpráva