Hlavní navigace

Palm Pre a iPhone 3GS se daří

1. 7. 2009

Sdílet

Ekonomická krize? Zájem zákazníků o mobilní novinky tomu rozhodně nenasvědčuje. Palm nestíhá uspokojovat zakázky a britský O2 vyprodal zásoby iPhone 3GS.

Vypadalo to na velký soubor mezi dlouho očekávaným Palm Pre a novou verzí iPhone 3GS. Místo toho to vypadá spíše na závody výrobců v uspokojování zákaznické poptávky. A to navzdory „ekonomické krizi“, o které tak rádi píšou někteří novináři, podle jejichž zpráv by si člověk s trochou nadsázky myslel, že USA jsou plné žebráků a města se rozpadla v prach.

Palm sice vyrábí více než 15000 kusů Pre denně, přesto se nedaří uspokojovat všechny objednávky, a to přitom nejde o levný telefon a ještě nebyl uveden zdaleka na všech zajímavých trzích. Pro Palm je to jistě potěšující, protože na Pre závisí budoucnost celé společnosti. Zájem zákazníků je poměrně pochopitelný, telefon přináší propracované ovládání a zcela nový operační systém Web OS, navíc řada zákazníků ještě s nostalgií vzpomíná na PDA a smartphony s operačním systémem Palm.

O něco méně pochopitelný je překvapivý zájem o Apple iPhone 3GS, zvláště když oproti předcházející verzi přináší jen vylepšení spíše evoluční než revoluční. Podle zprávy serveru TrustedReviews vyprodal britský O2 své zásoby 3GS, přitom tamní tarify společnosti nejsou hodnoceny jako nějak zvlášť výhodné.

Kolují také zvěsti o nové verzi firmware 3.1, která přinese nějaké opravy, není ovšem konkrétně známo které.

CS24

Palm Pre iPhone 3GS


grafika: theiphoneblog.com, trustedreviews.com