Hlavní navigace

Palm Pre jen u O2?

27. 5. 2009

Sdílet

 Autor:
Podle informací britského deníku The Guardian získal telefonní operátor O2 exkluzivní smlouvu pro prodej telefonu Palm Pro ve Velké Británii.

Podle „nejmenovaného zdroje“ (zajisté velmi dobře informovaného) deníku The Guardian zvolil Palm jako výhradního distributora očekávaného smartphonu Palm Pro pro Británii telefonního operátora O2. Pokud by tomu tak skutečně bylo, je to velká rána pro Vodafone, který v minulosti hodně s Palmem spolupracoval. Samozřejmě potěšeni by nebyli ani další významní hráči na britském telekomunikačním trhu - T-Mobile a Orange.

Proč je situace v Británii vlastně tak důležitá? Protože operátor, kterému se podaří v zemi za kanálem získat smlouvu na exkluzivní prodej Palm Pre, dost možná bude mít podobné privilegium i na kontinentě. Přitom tři ze čtyř zmíněných velkých firem mají své zastoupení v Česku, Orange pak na Slovensku.

Palm ani O2 tyto informace nekomentovaly, což se dalo očekávat. Palm je vůbec poměrně málo sdílná společnost, zatím se ani neví, kdy se začne prodávat Palm Pre mimo území USA, počítá se nicméně s druhou polovinou roku.