Hlavní navigace

Panasonic DMP-BD35

15. 1. 2009

Sdílet

 Autor:
V oblasti High Definition se Panasonic nechlubí pouze televizory Viera, ale v jeho portfoliu najdeme i další zajímavé produkty. Na trhu levných Blu-ray přehrávaču je jím model DMP-BD35.

Zřejmě tou nejdůležitější novinkou BD35 oproti staršímu BD30 je podpora technologie Profile 2.0, jinak řečeno BD-Live, nástupce Bonus View (Profile 1.1). Díky tomuto vylepšení lze nejen využívat bonusový obsah na BD discích, ale rovněž aktivně stahovat další materiály z internetu. K tomu je samo­zřejmě nutné připojení přes Ethernet, stažená data se pak ukládají na SD kartu.

DMP-BD35

Vzhled přehrávače se drží osvědčeného černého lesklé­ho plastu, kterému zeštíhlení oproti předchozí verzi roz­hodně přidalo na přitažlivosti: se svými 49 mm výšky patří k nejtenčím BD přehrávačům současnosti. Vzhled je minimalistický, černá je doplněna dvěma stříbrnými linkami, informačním displejem, logem společnosti a Blu-ray, ovládací prvky a slot na SD kartu jsou decentně ukryty pod vy­klápěcím panelem na pravé straně. Kromě již zmíněné síťové přípojky, která slouží i pro ak­tualizaci firmwaru, najdeme na zadní straně standardní HDMI výstup, komponentní audio a video a digitální optický audio konektor. Vzhledem k cenovému zařazení nedis­ponuje BD35 5.1+ audio připojením, to je nutné realizovat přes externí zařízení. Pokud chcete audio soustavu připojit přímo, musíte sáhnout po dražším modelu DMP-BD55, ten umí i 7.1. Nabídka podporovaných formátů je velmi rozsáhlá a Panasonic si za to zaslouží pochvalu. Kromě BD přehraje­te i DVD a video CD a všemožné vypalované varianty optických disků, včetně BD-RE, dvouvrstvých DVD, CD-RW...

BD35 si rozumí i s DivX, MP3, AVCHD a zobrazí JPEG obráz­ky, soubory je možné otevřít i z SD karty. Přehrávač si samozřejmě poradí s Dolby Digital a DTS, k tomu i s DTS HD Master Audio, DTS HD, Dolby True HD a Dolby Digital Plus a podporuje obrazové technologie Viera Link, x.v.Colour a Deep Colour.

DMP-BD35

Obraz vytvářený DMP-BD35 je doslova ohromující, zde získáte v dané cenové kategorii nevídaný výkon. Černá je opravu černá, tedy v rámci možností televizoru, detaily HD obrazu jsou jasné a kontury ostré, přitom přechody se zdají být dostatečně jemné. Tělové barvy jsou přirozené, ne­jsou ani vybledlé, ani příliš červené. Mnohé daleko dražší přístroje tak dobrý výkon jako BD-35 s doporučenou cenou 8000 Kč neposkytují.

Komu by výchozí nastavení nestačilo, má k dispozici řadu možností, jak obraz upravit: od jasu, gamma, přes kontrast až třeba po intenzitu odstraňování rušivých prvků. K výbornému zážitku ze sledování filmů přispívá i schop­nost DMP-BD35 upravit filmy nahrané při 24 snímcích za sekundu pro televizi tak, že nedochází k jakémukoli cukání. Mezi přednosti přehrávače patří i velmi přátelské uživatel­ské rozhraní, nastavení menu postrádá ono „technické“ roz­dělení vlastní některým produktům, které zjevně vychází ze způsobu uvažování designérů, nikoli však koncových uživatelů. Příjemnou drobností je kupříkladu dostatečně velký text menu.

V dané cenové třídě má nyní DMP-BD35 oproti konku­renšním modelům lehce navrch. Vynikající kvalita obrazu je doplněna podporou široké škály optických disků, video a audio formátů, mezi příjemné novinky patří i BD-Live, díky čemuž lze využívat bonusový materiál na BD discích společně s dodatečným obsahem z internetu.

CS24

Norma:  PAL/NTSC
Kompatibilita se záznamovými médii: BD, BD-RE DL, BD-R SL/DL, CD-R/RW, DVD+R/RW/DL, DVD-R/RW/DL, DVD-RAM, SD
Integrovaný audio dekodér: Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, DTS, DTS-HD High Resolution Audio 
Vstupy/výstupy:  HDMI, LAN, komponentní, digitální optické audio, SD
Čtené formáty:  MPEG4, MPEG2, DivX, MP3, JPEG, AVCHD
Rozměry: 430 × 49 × 249 mm
Hmotnost:  2,6 kg

www.panasonic.cz