Hlavní navigace

Panasonic LUMIX DMC-FP7 a DMC-FP5 - fotografický šperk pro ženy a dívky

10. 1. 2011

Sdílet

Panasonic představuje dvojici nových kompaktních fotoaparátů DMC-FP7 a DMC-FP5.

Panasonic představuje dvojici nových kompaktních fotoaparátů DMC-FP7 a DMC-FP5. Jejich ultratenký futuristický vzhled, množství barevných provedení i některé speciální funkce jsou podle výrobce určeny především pro dívky a ženy se zájmem o moderní technologie a stylové módní doplňky. Vyfotografovat s nimi mohou cokoli, na co si na velkém dotykovém displeji ukáží, aniž by samy musely něco nastavovat. A když vyfotí někoho, kdo nemá dokonalé líčení nebo zdravou barvu¸ mohou ho v režimech Líčení a Retušování ještě ve fotoaparátu vylepšit dle svých představ.

Panasonic LUMIX DMC-FP7 Jednou z největších předností nových modelů, patrnou na první pohled, je velký dotykový panel 16:9 s úhlopříčkou 8,9 cm u FP7 (7,6 cm u FP5). V obou případech se  zájemkyně mohou těšit na snadné ovládání. Dotykem prstu lze automaticky ostřit, zoomovat i zmáčknout spoušť. Specifické zaměření obou fotoaparátů na dámskou klientelu se projevuje i v dalších funkcích displeje. Jedná se především o možnosti retušování a líčení. V režimu Estetického líčení lze u hotových fotografií například upravit odstín pleti, vybělit zuby apod. V režimu Make-up mohou uživatelky u vyfotografovaných osob měnit barvu rtěnky, tvářenky či očních stínů. Snímky pak lze na displeji až šestnáctkrát zvětšit a zkontrolovat tak každý detail. Nastavení jasu displeje podle intenzity okolního světla novým fotoreportérkám zaručí, že na něm všechno uvidí.

ICTS24

Kromě fotografování oba přístroje zvládnou i natáčení videozáznamů v HD rozlišení 1280 x 720 (720p). Kromě toho je k dispozici i standardní rozlišení VGA (640 x 480) ve formátu Motion JPEG. Prohlížet natočená videa stejně jako vyfotografované snímky lze pak přímo na displeji fotoaparátu, na počítači či v HD televizoru.

Oba nové elegantní modely jsou k dispozici v černé barvě a model FP7 navíc v bordó odstínu červené, Doporučená prodejní cena modelu DMC-FP7 bude do  6000 Kč a doporučená prodejní cena DMC-FP5 nepřesáhne 5000 Kč.