Hlavní navigace

Panasonic Viera v růžovém

21. 8. 2009

Sdílet

 Autor:
Viera TH-L17C10 je malý 17“ LCD televizor, který je vhodný všude tam, kde na velké Full HD televize není dost místa. Nabízí tři barevná provedení a kvalitní IPS panel.

Pozornosti médií se obvykle těší LCD televize s velkou úhlopříčkou, nicméně poptávka je stále i po menších televizích vhodných do kuchyní, pracoven, dětských pokojů, obecně tedy do nepříliš prostorných místností.

Do tohoto tržního segmentu míří nová 17“ LCD televize Panasonic Viera TH-L17C10 s rozlišením 1366x768 bodů, což odpovídá „HD Ready“ 720p. Nabízena bude ve třech barvách - bílé, černo-stříbrné a poměrně neobvyklé růžové. Ještě méně obvyklé je však použití IPS LCD panelu v tak malé televizi. IPS panely mají ze všech LCD nejlepší pozorovací úhly (obvykle udávané jako 178 stupňů) a výborné barvy, také jejich cena je ovšem obvykle nejvyšší, proto se používají jen u větších a dražších televizí a monitorů a těm menším a levnějším zůstávají vyhrazení TN panely.

Vedle kvalitního panelu má TH-L17C10 samozřejmě DVB-T tuner, HDMI konektor (mimo jiné) i síťový ethernet a můžete si na něm prohlížet rodinné fotografie díky slotu na SD paměťové karty. Dodávaný dálkový ovladač podporuje funkci Viera Link, to znamená, že díky němu lze ovládat i jiné kompatibilní přistroje, například hi-fi systémy.

TH-L17C10 se dočkají v září (september) nejprve zákazníci v Japonsku, které je známo množstvím poměrně malých bytů a stísněných prostor, za cenu v přepočtu 485 euro (~12600 korun). Datum uvedení v zámoří zatím není známo.

Panasonic Viera TH-L17C10

Byl pro vás článek přínosný?