Hlavní navigace

Paralelní vesmír: alternativy k produktům Googlu (6)

19. 6. 2018

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Nejspíš jste si už všimli, že celý obchodní model Googlu je postaven na tom, že se vy podřídíte jejich korporátnímu sledování. A ještě za to budete rádi.

Předchozí díl

Alternativa ke Kalendáři Google

Nejlepší alternativou ke Kalendáři Google je zjevně Etar, který je open source, jednoduchý a respektuje vaše soukromí.

Další vhodnou možností je aCalendar od TAPIRapps. To je podle všeho další dobrou možností, která respektuje vaše soukromí a kromě toho má pár dobrých funkcí. Viz oficiální stránka zde.

Dvě další alternativy ke Kalendáři Google nesou název Kin a Fruxx. Když si však pročtete jejich pravidla na ochranu soukromí, vypadá to, že Etar nebo aCalendar jsou trochu lepší možnosti. To proto, že jak Kin, tak Fruux sbírají uživatelská/kalendářová data.

Možnosti kalendáře nabízejí i někteří poskytovatelé zabezpečených e-mailových služeb, jako je Mailfence Calendar.

Anebo používejte klasický papírový diář, který sice nikde nesynchronizujete – ale to ani nikdo jiný.

Záleží vám na vašem soukromí?

Většina lidí, kteří se shánějí po alternativách ke Googlu, si uvědomila skutečnost, že Google je z hlediska soukromí hroznou volbou, protože sbírá co možná nejvíce vašich soukromých dat. Ale co váš poskytovatel internetového připojení?

Poskytovatelé internetového připojení ve Spojených státech, Velké Británii a Austrálii taktéž nahrávají vaši online aktivitu. Tyto informace pak mohou být legálně přeprodány třetí straně (v USA) nebo ukládány do vládních databází, aby mohly být potenciálně využity proti vám (Velká Británie, USA i Austrálie. Kromě toho vaši online aktivitu potichu sledují i další třetí strany, například Facebook.

Jedním z nejlepších nástrojů pro to, aby se vaše data nedostala do rukou třetích stran, je virtuální privátní síť (VPN). Ta zašifruje a anonymizuje vaši online aktivitu a zároveň skryje vaši skutečnou IP adresu a umístění.

Zdroj: Techspot.com

Byl pro vás článek přínosný?